Živi zid predstavio listu za Vijeće: Naš program uvijek je usmjeren prema socijalnim temama @ Matulji

Objavljeno 18.05.2017.

Nositeljica liste Ivana Vasilić Polić istaknula je kako se zalažu za niže cijene vrtića i besplatne udžbenike u osnovnim školama, te za subvencioniranje troškova produženog boravka. Kako su kazali iz Živog zida, to za Općinu ne bi bio velik trošak, a stanovnicima bi puno pomoglo.

Matulji – Živi zid predstavio je jučer u centru Matulja svoju listu s kojom članovi ove političke stranke planiraju zauzeti tri mjesta u Općinskom vijeću. Nositeljica liste je Ivana Vasilić Polić, a među prioritete ”živozidaši” ubrajaju bolji socijalni program, snaženje gospodarstva te rješavanje infrastrukturnih problema.

– Program Živog zida uvijek je usmjeren prema socijalnim temama, pa tako želimo zbrinuti ljude kao što su samohrani roditelji ili veće obitelji s troje ili više djece, a samo s jednim primanjem kako bi se tim ljudima omogućilo nesmetano plaćanje režija i izbjeglo iskapčanje struje i vode, ali i pomoglo pri zapošljavanju i olakšalo upis u vrtić i školu, kazala je Vasilić Polić.

Istaknula je kako se zalažu za niže cijene vrtića i besplatne udžbenike u osnovnim školama, te za subvencioniranje troškova produženog boravka. Kako su kazali iz Živog zida, to za Općinu ne bi bio velik trošak, a stanovnicima bi puno pomoglo.

– Što se tiče gospodarstva i zapošljavanja, da bi se zaustavilo iseljavanje mladih obitelji, predlažemo otvaranje općinskih prostora za najam obrtnicima i poduzetnicima te otvaranje poduzetničkog inkubatora, smanjenje komunalne naknade poduzećima u industrijskoj zoni pod uvjetom otvaranja novih radnih mjesta za lokalno stanovništvo, kazala je nositeljica liste.

Drugoplasirani na listi Živog zida, Renato Ćorluka, naglasio je kako bi se u sljedećih godinu dana trebalo započeti s gradnjom kružnog toka na izlazu sa zaobilaznice ”o kojem se priča već duže vrijeme, a ništa se nije poduzelo”.

– Zalagat ćemo se za izgradnju izgrališta za djecu na području naselja Frlanija, Trtni, Pobri, Mihotići, Brgud, Jurdani, ali i za otvaranje kulturnog centra za mlade, kazao je Ćorluka.

Članovi Živog zida poručili su kako Općina Matulji puno troši na naknade raznih odbora, zamjenike načelnika i vijećnike, stoga je njihov prijedlog da se te naknade smanje ili ukinu jer bi raditi za svoje sugrađane trebalo biti čast i pitanje dobre volje.

– Jedina sam žena nositeljica liste u Matuljima, vjerujem da je to moja velika prednost, jer smatram da su žene osjetljivije na nepravdu i jači borci protiv nepravde. Živom zidu je čovjek bitan i zato nam podrška raste iz dana u dan, stoga očekujemo dobre rezultate i pozivamo sve Matuljce da izađu na izbore 21. svibnja i daju svoj glas Živom zidu, zaključila je Vasilić Polić.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »