Zdravi plodovi jeseni: Zeleni Kastav u ponedjeljak će doživjeti svoje jedanaesto izdanje

Objavljeno 09.09.2017.

ARHIVA

Predstavit će se ukupno 24 certificirana i necertificirana proizvođača koji će ponuditi razne proizvode – od mlijeka i mliječnih proizvoda, preko meda, žitarica, sirupa, ulja, sokova i marmelada do bioloških sredstava za čišćenje i energetskih pločica.

Kastav – Jedanaesto izdanje sajma Zeleni Kastav održat će se u organizaciji Grupe solidarne razmjene (GSR) Opatija u ponedjeljak, 11. rujna kod Školske sportske dvorane Kastav od 17 do 20 sati. Predstavit će se ukupno 24 certificirana i necertificirana proizvođača koji će ponuditi razne proizvode – od mlijeka i mliječnih proizvoda, preko meda, žitarica, sirupa, ulja, sokova i marmelada do bioloških sredstava za čišćenje i energetskih pločica.

– Zamolili smo “Bistro Loža” da specijalno za ovu prigodu od visokokvalitetnih namirnica naših proizvođača u svojoj kuhinji skuhaju i svom bistrou ponude marendu. Iako je trenutno jesenji ugođaj u Kastvu, želimo da ljeto jos uvijek traje, te će u ponudi biti lazanje s istarskim brašnom i kozicama iz Jadranskog mora, kazala je Irena Kukurin Barić uime organizatora.

Uz ovaj program, nazvan „Večeras ne kuham“, nastavit će se i već uobičajena viseća izložba Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” Kastav na kojoj će mališani predstaviti svoje slike voća i povrća te natpisa dobrodošlice.

Grupa solidarne razmjene (GSR) Zapad u suradnji s Društvom prijatelja waldorfske pedagogije, nositeljem projekta, nakon premijerne projekcije u Zagrebu 15. rujna organizirat će projekciju dugometražnog dokumentarnog filma „Inhabit: A Permaculture Perspective“ te će sve gledatelje provesti stvarnih priča i živih primjera iz SAD-a koji ukazuju na to kako se permakultura primjenjuje u praksi te koji blagotvorni i održivi rezultati nastaju i ostaju iz korištenja njenog dizajna.

– Vjerujemo da će se uspjeti realizirati i posjeta redatelja filma Coste Boutsikaris s kojim će nakon projekcije biti upriličen razgovor s publikom. Film „Inabit“ je inspirativna priča o promjeni svijeta na bolje, ovdje i sada. Film je za potrebe projekcije preveden na hrvatski jezik, kazala je Kukurin Barić.

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »