Vikend plesa: Sljedeća tri dana Opatija će ugostiti veliko međunarodno natjecanje mažoretkinja

Objavljeno 25.08.2017.

ARHIVA

Naime, u subotu, 26. kolovoza u 12.30 sati bit će svečano otvaranje međunarodnog natjecanja mažoret i pom pon plesa koje će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Češke, BiH te Mađarske. U 18 sati svi ljubitelji vještine mažoretkinja moći će i sami pogledati njihove koreografije, jer se tada održava svečani mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom.

Opatija – Međunarodni plesni vikend u Opatiji održat će se tijekom naredna tri dana, uz prisutstvo mažoretkinja iz nekoliko zemalja. Danas se u sklopu ovog događanja održava internacionalni seminar za trenere i suce mažoretkinja, dok se glavni dio programa održava sutra.

Naime, u subotu, 26. kolovoza u 12.30 sati u sportskoj dvorani bit će svečano otvaranje međunarodnog natjecanja mažoret i pom pon plesa koje će okupiti natjecatelje iz Hrvatske, Češke, BiH te Mađarske. U 18 sati svi ljubitelji vještine mažoretkinja moći će i sami pogledati njihove koreografije, jer se tada održava svečani mimohod svih sudionika glavnom opatijskom ulicom, sa startom kod sportske dvorane.

U nedjelju se očekuje nastavak natjecanja i predaja kandidature za Evropsko prvenstvo 2018.

– Kao dio suradnje s Opatijskim mažoretkinjama, ovog vikenda održava se Camellia International Festival u novoj sportskoj dvorani i glavnoj opatijskoj ulici, uz sudjelovanje 14 klubova. Neovisno o tome jeste li plesač, trener, ili samo posjetitelj, voljela bih da se osjećate dijelom međunarodnog udruženja mažoretkinja (IAM) i uživate u nastupima prekrasnih mažoretkinja, kazala je predsjednica IAM-a Geisztné Gogolák Éva.

D. Ž. / PodUčkun.net

Oznake: , , , ,

Vrati se natrag »