VIDEO: Stopama starih Slavena – Upoznajte Stazu drevnih bogova

Objavljeno 08.09.2017.

Arhiva

Dođite i upoznajte njihovu drevnu zaboravljenu priču u slikovitom zaseoku Trebišća u kanjonu Mošćeničke Drage, poručili su organizatori uz napomenu da za sve informacije i rezervacije kontaktirajte agenciju Annalinea d.o.o. na broj 091 3737473 ili 099 806 7461.

Mošćenička Draga – TZ Mošćenička Draga, LAG Terra liburna, Park prirode Učka te agencija Annalinea predstavljaju novu turističku atrakciju pod nazivom Staza drevnih bogova.

Unutar promotivne cijene od 100 kuna, koja je zakazana za 17. rujna u 10:30 sati, uključeno je stručno vođenje sa specijaliziranim vodičem (arheolog) na hrvatskom, engleskom ili talijanskom jeziku, nastup šumskog teatra (“Teatar Perunika”), obed i pijača (mesna i vege ponuda) te aperitiv, zatim posjet zbirci u interpretacijskom centru slavenske mitologije, kao i živa voda za okrjepu duha i tijela.

– Naši slavenski preci doselili su se u 7. stoljeću na ove prostore dok su još uvijek bili mnogobošci. Perun gromovnik, kosmati Veles, mokra Mokoš, zeleni Jarilo i ledena Morana su samo neki od mnogih bogova i duhova koji su simbolizirali prirodne sile s kojima su si stari Slaveni objasnili svijet. Polazak rute je kod rotora na ulazu u Mošćeničku Dragu kod kućice info punkta. Potrebno je ponijeti gojzerice i planinarsku odjeću te nešto za presvući se. Rezervacije se primaju do petka, 15. rujna radi velikog interesa. Dođite i upoznajte njihovu drevnu zaboravljenu priču u slikovitom zaseoku Trebišća u kanjonu Mošćeničke Drage, poručili su organizatori uz napomenu da za sve informacije i rezervacije kontaktirajte agenciju Annalinea d.o.o. na broj 091 3737473 ili 099 806 7461.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »