VIDEO: Oliver i Elvis Stanić predstavili spot za pjesmu Rusulica s Kristinom Radovčić Kiki @ Opatija

Objavljeno 17.07.2017.

ARHIVA: Elvis Stanić i Oliver Dragojević

Redatelj Artem Dushkin i direktor fotografije Mateo Jurčić za scenografiju su iskoristili predivan opatijski krajolik, a video možete pogledati u nastavku teksta.

Opatija – Pjesma “Rusulica”, objavljena na novom autorskom albumu “Air/Zrak” Elvisa Stanića, u kojoj je ugostio Olivera Dragojevića, dobila je i svoj video zapis. Redatelj Artem Dushkin i direktor fotografije Mateo Jurčić za scenografiju su iskoristili predivan opatijski krajolik, a u spotu se osim Elvisa i Olivera pojavljuje i Kristina Radovčić Kiki, pjevačica i autorica ženskog akustičnog dua The Blondes, čiji prepoznatljivi glas čujemo u “Rusulici”.

Jedan od najboljih hrvatskih suvremenih gitarista i harmonikaša te najnagrađivaniji jazz skladatelj i producent srednje generacije, na albumu snimanom u Norveškoj i Hrvatskoj posvećenom jazzu, tradicionalnoj i orkestralnoj glazbi ugostio je Oslo simfonijski orkestar te brojne eminentne glazbenike – Olivera Dragojevića, Željku Veverec, Igora Geržinu, Meri Trošelj, Natašu Tonković, Natašu Uljan Vitezić i Kristinu Radovčić Kiki.

Naziv albuma asocijacija je na dah koji pokreće zvuk harmonike – Stanićev organski instrument.

– Air/Zrak je odrednica ovog predivnog (a u nas tako često “zlostavljanog”) instrumenta (harmonika). On se svira kako mi udišemo i izdišemo i sve što možemo njime odsvirati je, samo i uvijek, protok zraka. Sve što njime hoću reći, moram udahnuti i izdahnuti. Snimiti album prvenstveno na harmonici učinilo mi se dovoljno izazovnim da se tog posla i prihvatim… Nadam se da sam barem dijelom uspio prenijeti tračak beskrajne ljepote i radosti koju nam glazba, samo ponekad, dopušta dotaknuti, zapisao je Elvis Stanić u knjižici albuma.

Videospot pogledajte u nastavku.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »