VIDEO: Verbalni incident u vijećnici – Antonio Repanić isprovocirao vijećnike i prekinuo sjednicu @ Matulji

Objavljeno 21.03.2017.

Antonio Repanić (u sredini)

Antonio Repanić (u sredini)

Inače ”dosadna” i tehnička točka postala je glavnom temom jučerašnje sjednice Vijeća nakon burne reakcije jednog od gostiju ”iz zadnjih klupa”. Donosimo video-prilog jučerašnjeg incidenta…

Matulji – Neočekivano eksplozivna bila je točka posvećena reviziji procjene ugroženosti od požara i tehnoloških eksplozija i planu zaštite od požara i tehnoloških eksplozija Liburnije, a inače relativno ”dosadnu” točku vezanu uz ”tehnikalije” zapaljivom je učinio eruptivni nastup koji je priredio, čest gost na sjednicama Vijeća, Antonio Repanić.

No, vatreno je bilo i prije ove točke, nakon što su vijećnici usvojili plan razvoja sustava civilne zaštite Općine Matulji za 2017. godinu.

opcinsko vijece matulji antonio repanic matulji 2017 (1)

– Kako to možete tako izglasati, sram vas može biti. Civilna zaštita vam je na razini nule u ovoj općini, koja je životno opasna, a niti ne znate što je to civilna zaštita, iz zadnjih se klupa doviknuo Repanić, da bi ušao u sve glasniju polemiku s potpredsjednikom Vijeća Slobodanom Juračićem koji je tada vodio sjednicu.

Juračić je Repaniću odgovorio kako mu je dozvoljeno da prisustvuje sjednici i promatra ju, ali ne i da ometa, te zatražio da se ili smiri ili napusti vijećnicu. Na to se Repanić ipak nakratko primirio, dovoljno dugo da se stigne do glasovanja točke o zaštiti od požara i eksplozija, da bi potom ponovo eksplodirao.

– Pa zar vas doista nije sram, pa zar vi mislite da znate nešto o zaštiti, viknuo je Repanić u svojoj reakciji na činjenicu da je točka jednoglasno usvojena. Poručio je vijećnicima da su ”k’o drvo na drvo”, na što ga je Juračić, također povišenim tonom, zamolio da napusti sjednicu. No, posjetitelj se nije dao smesti.

– Sram vas može biti, usvojili ste izvješće u kojem uopće ne stoji da živite u općini koja je opasna za život, nastavio je Repanić. na što je Juračić odredio pauzu kako bi se ”strasti smirile”. Repanić, još uvijek vidno uzrujan, nastavio je tiradu u kojoj je spomenuo niz navodnih prekršaja i opasnosti, poput širina vatrogasnih prilaza, a nije ”lišo” prošao niti županijski vatrogasni zapovjednik Mladen Šćulac kojem je za izvještaj poručio kako ”piše gluposti”.

Verbalni incident u vijećnici zabilježila je i naša kamera, a u nastavku možete pogledati video-prilog.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »