VIDEO, FOTO: U velikoj karnevalskoj povorci maškare zavladale Lovranom

Objavljeno 04.02.2013.

Ovogodišnja povorka okupila je oko 2500 sudionika, od čega 800 malih maškara. Kako je bilo, pogledajte u velikoj fotogaleriji te u tri video isječka koja smo za vas pripremili.

Lovran – Nakon prošlogodišnje stanke, ovogodišnja lovranska povorka ponovno se vratila u velikom stilu. Maškare su jučer okupirale glavnu lovransku ulicu koja je bila prepuna gledatelja i maškara, bez obzira što im se u termin ‘ušuljala’ još jedna opatijska manifestacija. Od hotela Excelsior do lovranskog mula prošetalo se 44 grupa, kako s područja Liburnije tako i iz Istre, Koprivnice, Varaždina, šireg riječkog prstena te Slovenije.

U Lovranu svi žive za ovaj dan što se moglo vidjeti duž trase gotovo u svim ugostiteljskim objektima koji su se za ovaj dan posebno pripremili, te publici nudili ‘posebnu ponudu’.

– Povorka je tradicionalno uspješna kao i posljednjih četrdesetak godina. Što se tiče ovogodišnje povorke, moramo naglasiti da je sudjelovalo 2500 sudionika, od čega 800 malih maškara te 7 zvončarskih grupa, koji su po užance, nakon dolaska na mul bili ponuđeni s friganim srdelicama i finom pijačom, kazao nam je Radovan Trinajstić ispred organizatora.

Organizatori, Pusno društvo Toronjera, ovom je veliko povorkom proslavilo i svoj devedeseti rođendan te su još jednom pokazali kako se živi za maškare. Osim pusnog društva Toronjera u organizaciji lovranske povorke sudjeluje i udruga ”In Bambo Veritas”, a sve pod pokroviteljstvom općine Lovran i TZ Lovrana.

Kako je bilo, pogledajte u velikoj fotogaleriji te u tri video isječka koja smo za vas pripremili.

LIburnija.net TV – Međunarodna karnevalska povorka vol. 1 @ Lovran

LIburnija.net TV – Međunarodna karnevalska povorka vol. 2 @ Lovran

LIburnija.net TV – Međunarodna karnevalska povorka vol. 3 @ Lovran

[nggallery id=600]

Kompletna pusna galerija iz liburnijskog kraja može se vidjeti na ovom linku

Serena Calderara / Liburnija.net
Foto: David K. / Foto Luigi
Video: Liburnija.net

Međunarodna karnevalska povorka 2013. @ Lovran

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »