VIDEO: Film Kratki izlet, dobitnik Velike zlatne arene, stiže i na Liburnia Film Festival @ Preluk

Objavljeno 11.08.2017.

Motel Panorama

Film o kojem se ovih dana u medijima mnogo govori, budući da je riječ o u potpunosti atipičnom pulskom laureatu, bit će prikazan u pretprogramu 15. Liburnia Film Festivala, u subotu 19. kolovoza u 21 sat i to na, također atipičnoj, lokaciji koja nadograđuje nadrealnu atmosferu filma. Riječ je o ex Motelu Panorama na Preluku kraj Rijeke.

Opatija/Preluk – Dobitnik Velike zlatne arene za najbolji film Pulskog filmskog festivala, „Kratki izlet“ autora Igora Bezinovića, stiže i na Liburniju! Film o kojem se ovih dana u medijima mnogo govori, budući da je riječ o u potpunosti atipičnom pulskom laureatu i nagovještaju neke nove struje u hrvatskoj kinematografiji, bit će prikazan u pretprogramu 15. Liburnia Film Festivala, u subotu 19. kolovoza u 21 sat i to na, također atipičnoj, lokaciji koja nadograđuje nadrealnu atmosferu filma. Riječ je o ex Motelu Panorama na Preluku kraj Rijeke, prostoru koji će u bliskoj budućnosti postati Mediteransko edukacijski komorski centar inovacija Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Rijeka a zasad egzistira kao podsjetnik na arhitekturu socijalizma i neki davni turizam.

„Kratki izlet“ igrano je dokumentarni „film generacije“ riječkog redatelja sa zagrebačkom adresom, također i člana žirija 15. LFF-a te višestruko nagrađivanog autora dokumentarnih filmova. Nastao je prema istoimenom romanu Antuna Šoljana, svjetsku je premijeru imao na 46. Međunarodnom filmskom festivalu u Rotterdamu a već je nagrađen i na filmskom festivalu Andreja Tarkovskog Zerkalo u Rusiji (najbolji redatelj; nagrada Voice) te na Festivalu evropskog filma Palić u Vojvodini (posebno priznanje).

Pratimo mladića koji ljeto u Istri provodi tulumareći i obilazeći festivale. Po putu okupi društvo poznanika te ih vodi u potragu za obližnjim samostanom sa srednjovjekovnim freskama. Ono što je trebao biti njihov kratki izlet, prerast će u alegorijsko putovanje u nepoznato… Više o filmu doznajte iz trailera u nastavku teksta.

Jubilarni, 15. Liburnia Film Festival održava se od 21. do 25. kolovoza na maloj Ljetnoj pozornici Opatija, u Vili Antonio i u Caffe baru Eugenian u Opatiji. Tijekom pet festivalskih dana bit će prikazana 33 filma: 22 u konkurenciji, četiri van konkurencije (produkcija Restarta) te još sedam filmova u popratnom programu. Među njima je i popularni dokumentarac „Gazda“ redatelja Daria Juričana koji će nakon filma sa suradnikom Sašom Paparella održati case study pod nazivom Kako se postaje gazda.

Najavljene su i dvije tribine: Opatija i Europska prijestolnica kulture 21. kolovoza te Audiovizualni sektor u PGŽ uz predstavljanje Kvarnerske filmske komisije 22. kolovoza. U tijeku su i prijave za radionice Prvi put snimam i Filmska početnica kao i poziv za volontere.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »