VIDEO: Akcija mladih predala vijećničke potpise za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća na temu izbora ravnatelja Festivala Opatija

Objavljeno 22.02.2017.

Robert Kurelić

Robert Kurelić

Za hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća potpisalo je 11 vijećnika od njih ukupno 17, a prema neslužbenim informacijama Vijeće se će održati sljedeće srijede, 1. ožujka, u 16 sati.

Opatija – Razlog sazivanja ove tiskovne je zahtjev grupe vijećnika koji traže hitno sazivanje sjednice Gradskog vijeća s obzirom da se iste ne održavaju već gotovo 3 mjeseca, kazao je Robert Kurelić u samom uvodu tiskovne konferencije neposredno prije predavanja potpisa.

robert kurelic akcija mladih potpisi gradsko vijece (1)

– Ovo je abnormalna situacija za funkcioniranje jednoga grada poput Opatije. Prema članku 60. poslovnika grada Opatije skupili smo potpise 11 od 17 vijećnika te tražimo sazivanje sjednice s jednom točkom na temu – Natječaj za imenovanje ravnatelja odnosno ravnateljice ustanove za organizaciju promidžbe i posredovanje u ovlasti kulture – Festival Opatija. Natječaj je raspisan krajem prosinca, rezultati su objavljeni 17. veljače, a izabran je naš kolega vijećnik Ernie Gigante Dešković. Mi, kao vijećnici smatramo da je potrebno raspraviti o tome natječaju, ne zbog toga je li Dešković prava osoba za taj posao, već je sam izbor ravnatelja Festivala jedno od krucijalnih stvari za razvoj i budućnost ovoga grada. Više puta je naglašeno od strane gradonačelnika, pročelnika i nas vijećnika, da Festival sa svojim manifestacijama treba postati motor razvoja grada, motor privlačenja ljudi, posjetitelja, kupaca u gradu i mi se želimo prvenstveno upoznati sa životopisom i planom rada novoga ravnatelja odnosno želimo da pred nama budu predstavljeni svi relevantni podaci za natječaj koji ne spadaju u domenu zaštite osobnih podataka, kazao je Robert Kurelić, uz napomenu da će se uskoro Vijeće raspustiti, a da vijećnici i zainteresirana javnost imaju pravo biti detaljno informirani s jednim od ključnih stupova ekonomije ovoga grada.

– Za kraj bih napomenuo, da su potpisnici ovoga zahtijeva članovi, gotovo pa svih stranaka koje djeluju u Vijeću – iz redova vladajuće većine i oporbe. Naime, riječ je od jednom širokom konsenzusu političkih aktera u Opatiji i mislim da ovaj čin služi na čast i opatijskoj politici da pokaže i demonstrira teme koje nadilaze stranačka prebiranja, dodao je Kurelić uz opasku da je plan za novu sezonu rada Festivala već u izradi što znači da nam je vremena jako malo, ako želimo da sezona bude imalo uspješna.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »