Velimir Šonje i Vedran Kružić: Može li u Hrvatskoj nastati konkurentno moderno društvo @ Opatija

Objavljeno 21.03.2017.

Velimir Šonje

Velimir Šonje

Velimir Šonje, renomirani ekonomski analitičar te osnivač i direktor tvrtke za poslovno savjetovanje Arhivanalitika gostovat će u Opatiji u petak, 24. ožujka. Na tribini u organizaciji Multimedijalnog on-line magazina PodUčkun.net, koja će se održati u Villi Angiolini s početkom u 18 sati, pridružit će mu se Vedran Kružić, direktor razvoja rješenja pametnih gradova u Sense Consultingu.

Opatija – Može li u Hrvatskoj nastati konkurentno, moderno društvo – glavna je tema tribine koja će se u organizaciji Multimedijalnog on-line magazina PodUčkun.net održati u petak, 24. ožujka u opatijskoj Villi Angiolini s početkom u 18 sati.

Na tribini će sudjelovati Velimir Šonje, renomirani ekonomski analitičar te osnivač i direktor tvrtke za poslovno savjetovanje Arhivanalitika i Vedran Kružić, direktor razvoja rješenja pametnih gradova u Sense Consultingu, koji će ”pretresti” niz aktualnih tema vezanih uz pitanje imamo li uopće kao društvo ”šansu za preživljavanje i prosperitet” u sve umreženijem ”globalnom selu”.

Vedran Kružić

Vedran Kružić

Tako će se analizirati što nam donosi posljednja porezna reforma i kako se hrvatski porezni sustav nosi u usporedbi s drugim zemljama, što je problem s obrazovnim sustavom u Hrvata, što za naše gospodarstvo znači snažna usmjerenost na prihode od turizma, gdje je u toj čitavoj priči moderna tehnologija i kreativna industrija.

Šonje i Kružić posvetit će vrijeme i glavnoj (lokalnoj) temi idućih mjeseci – izborima za (grado)načelnike i vijećnike te porazgovarati o tome može li nas aktualna ”politička postava” dovesti do višeg životnog standarda, ali i odgovoriti na pitanje: koje karakteristike moraju posjedovati ljudi koji žele upravljati gradovima?

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje, a rasprava će uključiti i vrijeme za pitanja iz publike.

Davor Žic / PodUčkun.net

Vrati se natrag »