Upoznajmo noćno nebo @ Opatija

korado_plakat_sm…projekt će se održati u sklopu projekta pod nazivom ‘Mala škole fantastike’…
…Korado Korlević i Akademsko astronomsko društvo Rijeka gosti su ovog zanimljivog projekta…

Opatija – Udruga za razvoj kulture mladih “Kulturni front” nastavlja sa radom na području edukacije djece i mladih u sklopu projekta “Mala škola fantastike”.
Danas, 16. prosinca od 17 sati, za učenike Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov” iz Opatije, s prigodnim programom predstaviti će se udruga “Kulturni front”, astronom Korado Korlević i Akademsko astronomsko društvo Rijeka. Predavanja će se održati u (velikoj) školi, a promatranje noćnog neba na igralištu škole.
Na jednostavan, interaktivan i zanimljiv način, djeci će se predstaviti ljepota svemira i znanost koja ju proučava – astronomija. Biti će tu i noćno promatranje neba teleskopom, prezentacije i predavanje, a sve to uz stručno vođenje poznatog hrvatskog znanstvenika, koji ima i svoju zvijezdu na našoj “šetnici slavnih” – astronoma Korada Korlevića.
“Upoznajmo noćno nebo” dio je projekta “Mala škola fantastike” udruge za razvoj mladih “Kulturni front” iz Opatije. Projekt “Mala škola fantastike” sadrži niz radionica (literarna, heraldika i radionica verižnjača), društvenih igara, predavanja, filmskih projekcija, izleta i kvizova, a sve to s ciljem približavanja svijeta znanstvene fantastike, fantastike, naprednih znanosti, povijesti i mitologije mlađim uzrastima. Projekt je dobio punu podršku Gradske knjižnice i čitaonice “Viktor Car Emin”, Gimnazije “Eugen Kumičić”, te Osnovne škole “R. K. Jeretov” iz Opatije, a s vremenom ćemo uključiti i sve ostale škole na području grada Opatije, kazao nam je Tomislav Lesinger ispred udruge Kulturni front.
Udruga je do sada sa uspjehom održane literarne radionice “Laboratorij fantastike” Zorana Krušvara, radionica verižnjača (srednjovjekovni žičani oklop i nakit) i origamija, igraonica brojnih društvenih igara, niz predavanja fantasy i povijesne tematike u suradnji s Udrugom studenata povijesti Filozofskog fakulteta iz Rijeke – “Malleus”, izleti na SF&Fantasy konvencije, BarufeKon kao uvod u Festival “Opatijske Barufe”, “Archery Day na Učki” sa ciljem promocije streličarstva, projekcije filmova.
korado_plakat
Nikola Cvjetović / Liburnija.net

error: Content is protected !!