Udruga Žmergo organizira edukativno – promotivni program povodom najave najveće ekološke volonterske kampanje ‘Zelene Čistke’

Objavljeno 21.03.2017.

Arhiva

Arhiva

Susret Žmergovaca, volontera iz Europe i učenika sa svim građanima, od onih najmlađih do najstarijih, za cilj ima educirati ih o važnosti zaštite okoliša te o načinima odvajanja i odlaganja otpada.

Rijeka – Udruga Žmergo poziva na zainteresiranu javnost na edukativno-promotivni program koji će se održati u utorak, 21. ožujka, s početkom u 10 sati na Korzu, ispred bivše Hrvatske pošte!

– Ovaj edukativno – promotivni program uvodnog je karaktera, a održava se radi najavljivanja najveće ekološke volonterske kampanje „Zelene Čistke”. Vrhunac kampanje, velika akcija čišćenja, održat će se 22. travnja 2017. godine na području cijele Hrvatske! Susret Žmergovaca, volontera iz Europe i učenika sa svim građanima, od onih najmlađih do najstarijih, za cilj ima educirati ih o važnosti zaštite okoliša te o načinima odvajanja i odlaganja otpada. Također, u sklopu edukativnih aktivnosti, predviđene su i razne eko-aktivnosti kroz koje će građani moći saznati na koje sve načine možemo iskoristiti kuhinjski otpad kao i brojne druge zanimljive informacije vezane uz recikliranje materijala, poručili su iz Žmerga.

Program, kojem će se pridružiti i učenici iz Osnovne škole “Nikola Tesla”, započinje u 10 sati na Korzu ispred bivših prostora Hrvatske pošte.

Osnovnoškolci će imati prilike sudjelovati u raznim timskim igrama čiji je cilj osvijestiti male stanovnike o iskoristivosti kuhinjskog otpada, recikliranju otpada kao i o raznim drugim ekološkim temama. Sve što se koristi u igrama isključivo je od recikliranog materijala, stoga će to biti prilika da uživo vide kako se neki otpad može iskoristiti za neke druge, zabavne i zanimljive svrhe. Udruga Žmergo, začetnik i koordinator Zelene čistke u Hrvatskoj, po šesti puta pozvat će građane Hrvatske, kao i Rijeke, da se 22. travnja odazovu i sudjeluju u zajedničkoj akciji čišćenja divljih odlagališta otpada, dodali su iz Žmerga.
N. Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »