U oku kamere: Održana prva vrtlarska radionica u Foliotu

Objavljeno 14.07.2017.

Mali su vrtlari pokazali zavidno znanje u vrtlarstvu – bili su jako brzi, temeljiti, ali i nježni prema biljkama. Nije im bio problem zaprljati ruke i noge od zemlje što je dokaz da djeca zaista vole boraviti u prirodi i surađivati s prirodom, poručili su iz Foliota.

Matulji – Prošle srijede u Foliotu – Centru za djecu i mlade Matulji održana je prva vrtlarska radionica za djecu od 5 do 10 godina. Radionicu je vodila Ana Smokrović koja se bavi ratarskom gastronomijom i koja se krije iza imena Anino povrće.

– Djeca su pobliže upoznala mediteransko bilje – lavandu, ružmarin, origano, smilje i timijan. Ana je donijela i tamjan pa je bilo zanimljivo naučiti razlikovati timijan od tamjana. Djeci se najviše svidio tamjan jer im je Ana otkrila da upravo on pomaže u borbi protiv komaraca. Mali su vrtlari pokazali zavidno znanje u vrtlarstvu – bili su jako brzi, temeljiti, ali i nježni prema biljkama. Nije im bio problem zaprljati ruke i noge od zemlje što je dokaz da djeca zaista vole boraviti u prirodi i surađivati s prirodom, poručili su iz Foliota.

Druga vrtlarska, malo drugačija, radionica održat će se u subotu, 15. srpnja od 18:30 do 20 sati, za djecu od 5 do 10 godina. Radionicu vodi Sendy Osmičević, magistra urbanog šumarstva, aktivistica i suradnica udruge Žmag te autorica bloga Bohoho: koja će zajedno s djecom jedan zid preoblikovati u (vertikalni) vrt. A kako? Otkrijte u subotu.

– Radionica je besplatna, a broj je prijava ograničen. Prijaviti se možete putem Facebook stranice, mailom na udruga.foliot@gmail.com ili pozivom na broj 099 754 0779. Obje se radionice provode u sklopu projekta Lutonjica – mala ljetna eko škola uz podršku Primorsko-goranske županije, dodali su iz Foliota.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »