U oku kamere: Jaka kiša oprala Liburniju, najveće količine oborina tek slijede

Objavljeno 10.09.2017.

Nestabilne vremenske prilike početkom rujna ponovo su ‘iznenadile’ brojne naše sumještane, tako je jedan vlasnik plovila imao nezgodan zadatak vaditi potopljenu barku iz mora.

Volosko – Adio ljeto, komotno bi se moglo reći po završetku ovog vikenda kojeg je obilježila južina i jaka kiša. Kao i prijašnjih godina nestabilne vremenske prilike početkom rujna ponovo su ‘iznenadile’ brojne naše sumještane, tako je jedan vlasnik plovila imao nezgodan zadatak vaditi potopljenu barku iz mora.

Podsjetimo, na širem riječkom području najviše problema bilo je u Klani, gdje je vodena bujica jutros poharala središte mjesta. Zbog rekordne količine oborina od čak 204 litre kiše po kvadratnom metru koja je pala u razdoblju od svega 10 sati, Ričina se izlila iz svog vodotoka i poplavila brojne gospodarske objekte i privatne kuće u samom središtu mjesta.

Prema informacijama dostupnim na Meteo alarmu, na širem području Rijeke očekuje se obilna kiša, uz mogućnost mjestimice i bujičnih poplava. Ponegdje može biti grmljavinskog nevremena uz jaku kišu i prolazno pojačan vjetar, odnosno vrlo jako i olujno jugo dok su na moru moguće i pijavice.

N. C. / PodUčkun.net

Vrati se natrag »