‘tu sam’ – Izložba fotografija povodom Međunarodnog dana osoba s Down sindromom @ Kastav

Objavljeno 20.03.2017.

down sindrom vidimo se na caju plakat

Autorica izložbe je Milica Czerny Urban, a fotografije prikazuju članove Udruge u stvarnim i mogućim zaposlenjima te hobijima.

Kastav – Otvorenje izložbe fotografija naziva “tu sam”, održat će se u utorak 21. ožujka u 17 sati u prostoru gradske Lože, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s Down sindromom.

Fotografije su nastale u sklopu projekta “Vidimo se” Udruge za Down sindrom – Rijeka 21, s ciljem podizanja svijesti o prisutnosti, potrebama i sposobnostima osoba sa sindromom Down. Riječ je o projektu čiji je cilj senzibilizacija javnosti i inkluzija osoba s Down sindromom u sve domene života.

– Autorica izložbe je Milica Czerny Urban, a fotografije prikazuju članove Udruge u stvarnim i mogućim zaposlenjima te hobijima. ”Vidimo se“ uz veliku potporu „Kreativnog kolektiva Kombinat“ dobiva i svoj vizualni identitet, web stranicu i kampanju koja započinje 21. ožujka. Vidimo se u školi, na igralištu, u kazalištu, a za početak na izložbi, istaknuli su organizatori.

Također, Udruga za sindrom Down Rijeka 21 osim izložbe pripremila je još dva zanimljiva događaja…

– Izabrali smo 21 osoba koja pomaže udruzi ili je na neki poseban način obilježila živote naših članova. Za njih smo pripremili simbolične darove koje ćemo im uručiti. Tom gestom želimo zahvaliti I ujedno proslaviti naš dan, upravo s onima koji nas pomažu i podržavaju s toliko ljubavi I pažnje. Također, Bar Samovar u Rijeci pozvao nas je u goste i priprema se čajanka od 11 do 12 sati. Svim gostima koji dođu u različitim čarapicama i na taj način podrže sindrom Down biti će poslužen čaj “Vidimo se” – nazvan po našem projektu za kojeg se nadamo da će trajati dugo I da ćemo ostvariti naše ciljeve, poručili su iz Udruge.

Simbol Dana sindroma Down su šarene čarape jer ih osobe s Down sindromom ne mogu upariti. Nošenjem šarenih čarapa te svojim prisustvom podršku projektu dati će i učenici OŠ ”Milan Brozović Kastav“.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »