Svjetski dan oralne higijene – radionica izrade prirodne zubne paste za djecu u Foliotu

Objavljeno 17.03.2017.

foliot_logo_2016_01

Djeca često odbijaju prirodne paste za zube jer nisu „ukusne“, pa roditelji pribjegavaju komercijalnim zubnim pastama intenzivnih voćnih okusa i mirisa. Djeca će na radionici ove subote imati priliku izraditi zdravu i ukusnu zubnu pastu, a svoj primjerak ponijeti kući.

Matulji – Uoči Svjetskog dana oralnog zdravlja koji se u više od 130 zemalja diljem svijeta obilježava 20. ožujka, ovu subotu Udruga Foliot i Udruga Eterico održavaju radionicu izrade prirodne zubne paste za djecu. Radionica za predškolski uzrast održat će se od 11 do 12 sati, a radionica za školski uzrast od 12 do 13 sati. Broj djece je ograničen, a prijaviti se možete putem Facebook stranice, mailom na udruga@foliot.hr ili pozivom na broj 092 35 85 110 do petka. Više informacija dostupno je na e-mailu udruge ili broju 092 35 85 110.

– Djeca često odbijaju prirodne paste za zube jer nisu „ukusne“, pa roditelji pribjegavaju komercijalnim zubnim pastama intenzivnih voćnih okusa i mirisa. Djeca će na radionici ove subote imati priliku izraditi zdravu i ukusnu zubnu pastu, a svoj primjerak ponijeti kući. Troškovi materijala zubne pastice od 50 grama su 15 kuna po djetetu, poručili su organizatori.

Udruga Eterico iz Rijeke posljednjih godinu dana provodi razne edukacije u području aromaterapije, fitonutricionizma i fitoterapije. Fitoaromaterapija nudi prirodno riješenje za bolesti usne šupljine, osobito u prevenciji i kod akutnih stanja. Iako niti jedan prirodan pripravak neće zamijeniti odlazak stomatologu koji će na vrijeme detektirati nastale promjene, spriječiti razvoj karijesa i umanjiti mogućnost nastanka ozbiljnih poremećaja, važan je i odabir zubne paste. O svim radionicama, savjetovanjima i predavanjima Udruge Eterico možete pročitati na njihovoj Facebook stranici.

U sklopu programa „Foliot ima goste“ Udruga Foliot dovodi razne goste čijim zanimljivim radionicama upotpunjuje svoj redovni program. U sklopu programa „Školska godina u Foliotu“ kojim trenutno okupljaju više od 100 djece provode brojne radionice: plesnu, dramsku, filmsku, kreativnu, malu čitaonicu te radionice engleskog i talijanskog jezika za djecu predškolskog i školskog uzrasta. U neke se radionice djeca još uvijek mogu upisati, a najkasnije do kraja ožujka. Više informacija o programima i projektima Udruge Foliot možete pročitati na njihovoj Facebook i web stranici www.foliot.hr.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »