Stolnoteniski međunarodni kamp i turnir 2. Opatija Milenij Open

Objavljeno 21.04.2017.

stolni tenis milenij open 2017 opatija (1)

Ideja je Saveza da se okupe najmlađi igrači i igračice, ali i oni nešto stariji, da treneri razmjenjuju svoja iskustva te da se unaprijedi stolni tenis u Hrvatskoj i u Opatiji, istaknuo je direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić.

Opatija – Stara dama ovog je tjedna domaćin Međunarodnog kampa u stolnom tenisu, a u subotu i nedjelju održat će se i završni turnir 2. Opatija Milenij Open na kojem će nastupiti ponajbolji stolnotenisači iz Europe i svijeta u kategorijama od najmlađih kadeta do seniora. Kamp je okupio 115 mladih stolnotenisača iz 15 zemalja Europe i Azije, a na završnom turniru će nastupiti preko 280 igrača.

O kampu za perspektivne stolnotenisače te međunarodnom natjecanju govorili su na konferenciji za medije direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić, direktor turnira i sportski direktor organizatora kampa Stolnoteniskog kluba Opatija 08 Diego Lipovšek, voditelj na kampu i trener njemačkih predstavnika Damir Jurčić te zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza Grada Opatije Fernando Kirigin.

– Ponosni smo što je naš klub uz pomoć Grada Opatije i Sportskog saveza Grada Opatije te Hrvatskog stolnoteniskog saveza i ove godine domaćin međunarodnog kampa. Ovo je već peta godina da se kamp održava u Opatiji i svi su sudionici oduševljeni uvjetima i Sportskom dvoranom „Marino Cvetković“. Prvi je kamp održan još u balonu na Gorovu, a sada nam je već i nova dvorana skoro pretijesna, budući da je svake godine sve više prijavljenih stolnotenisača. Raduje nas i veliki broj prijava za turnir Opatija Milenij Open, na kojem će se natjecanja održati u pet kategorija – mini mini kadeti, mini kadeti, kadeti, juniori te seniori i sve to u muškoj i ženskoj konkurenciji. U subotu će se održati natjecanja u mlađim kategorijama, a u nedjelju u starijim, najavio je Diego Lipovšek.

stolni tenis milenij open 2017 opatija (2)

Kvalitetom kampa i odazivom vrlo je zadovoljan i Damir Jurčić, trener Bundeslige u njemačkom Saarbrückenu te suorganizator i voditelj opatijskog stolnoteniskog kampa.

– Ove godine tu su i mnogi vrhunski natjecatelji, poput prvaka Europe U21 Tomislava Pucara iz Hrvatske, trećeg juniora Europe Darka Jorgića iz Slovenije, kadetkinje koja je u „top 10“ europskih stolnotenisačica Laure Tiefenbrunner, trećeg igrača U21 na Prvenstvu Europe Denija Kožula iz Slovenije te člana selekcije Njemačke U23 Dennisa Kleina. Posebno me raduje kada vidim da su neki igrači koji su sudjelovali na kampu prije pet godina napredovali i danas su uspješni stolnotenisači, a neki od njih i reprezentativci, kazao je Jurčić te istaknuo kako su svi igrači i treneri smješteni u Milenij hotelima te se po imenu hotelske grupacije, kao i po imenu grada domaćina turnir zove Opatija Milenij Open.

– S idejom o opatijskom stolnoteniskom kampu krenuli smo prije pet godina, budući da Opatija ima dugu tradiciju u stolnom tenisu i želja nam je bila da grad dobije jedan vrijedan sportski projekt koji bi ga predstavio široj publici. Ideja je Saveza da se okupe najmlađi igrači i igračice, ali i oni nešto stariji, da treneri razmjenjuju svoja iskustva te da se unaprijedi stolni tenis u Hrvatskoj i u Opatiji, istaknuo je direktor Hrvatskog stolnoteniskog saveza Renato Čengić.

Zamjenik gradonačelnika i predsjednik Sportskog saveza Fernando Kirigin izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine nastavlja održavanje stolnoteniskog kampa i međunarodnog turnira po kojem će Opatija biti prepoznata i kao stolnoteniska destinacija.

– Kada smo gradili sportsku dvoranu, upravo ovakva okupljanja i natjecanja su nam bila na umu – sportski kampovi koji pronose ime Opatije diljem svijeta, a sve u cilju cjelogodišnjeg turizma i Opatije kao turističke destinacije 365 dana u godini, kazao je Kirigin te pozvao sve ljubitelje stolnog tenisa da u subotu i nedjelju dođu u Sportsku dvoranu „Marino Cvetković“ i uživaju u odličnim mečevima.

Kristina Tubić / PodUčkun.net

Vrati se natrag »