Srećko Šobot i Blanka Čelhar: Nezavisni načelnički tim kreće u izbore pod motom ‘Za Lovran’

Objavljeno 18.05.2017.

– Mi smo raritet jer nemamo listu, a odustali smo od liste jer bi jedni drugima uzimali glasove. Ni Blanka ni ja u redovima potencijalnih budućih vijećnika nemamo ni političke ni osobne neprijatelje, što znači da bi mogli biti točka zajedništva – pod motom ‘Za Lovran’, istaknuo je Šobot.
Lovran – Srećko Šobot, nezavisni kandidat za načelnika Lovrana koji na izbore izlazi sa svojom zamjenicom Blankom Čelhar predstavio je svoj program pod motom ‘Za Lovran’.

– U predizbornoj kampanji svi se razmeću svojom ljubavi prema Lovranu, no ljubav prema zajednici se ne iskazuje riječima već djelima. Iza mene stoji angažman u zajednici i za zajednicu gotovo 40 godina. Od Toronjere, preko SRD-a Zubatac, pa sve do načelničkog angažmana u kojem su pokrenute najznačajnije manifestacije u Lovranu, kazao je Šobot, dok je njegova zamjenica bila dugogodišnja predsjednica Jedriličarskog kluba Istra, a svoju profesionalnu karijeru ostvarila je u Jadroliniji gdje je dočekala mirovinu kao zamjenica predsjednika uprave.

– U vrijeme dok sam bio u općini obnovljena je Marunada, a na moju inicijativu pokrenuti su Dani trešanja i šparuga, Liburnia Jazz festival i akcija Volim Lovran, a od tada do danas nije osmišljena i realizirana niti jedna nova manifestacija, već naprotiv. Izgubljen je Liburnia Jazz festival koji je otišao u Opatiju. Sve navedene činjenice najbolje potkrepljuje podatak, da je 2001. godine, jedino Lovran osvojio dvije turističke nagrade u cijeloj Primorsko – goranskoj županiji, istaknuo je Šobot.

Napomenuo je da neće predstavljati program jer da se dosta poklapa s ostalim kandidatima jer svi znaju što je potrebno učiniti za Lovran.

– Bitno je izraditi dugoročnu strategiju razvoja Lovrana, uskladiti ju s prostornim planom, optimizirati započete i predviđene projekte kao što su društveni dom, uređenje Starog grada, sportska dvorana, marina i komunalna lučica te POS stanovi i garaža. Raditi na izgradnji žičare Učka kao najvažnijem projektu u predstojećem periodu, sudjelovati u projektima LAG-a i FLAG-a, završiti projekt ‘Lovranska trešnja’ i nastaviti podjelu subvencioniranih sadnica te organizirati nove manifestacije u funkciji razvoja turizma. Također, treba okupiti svu lovransku političku ekipu i raditi na projektima zajedno, da se konsenzusom donesu najbolje odluke za Lovran. Poput marine, za koju napokon treba odlučiti kako ju realizirati, da li se naslanja na projekt žičare Medveja, dal će se raditi po hrbatu ili pak spajati s marinom Medveja, to su stvari koje treba zajednički odlučiti i krenuti za potragu za investitorima kojih ima. Dobar primjer razvoja turizma je stvaranje umjetnih grebena na pojedinim pozicijama čime bi otvorili novu turističku ponudu koja je u potpunosti neiskorištena. Također, ne smijemo zaboraviti niti na tri naše biljke – lovor, marun i trešnju – a prva biljka po kojoj je nazvano naše mjesto uopće nije iskorištena u komercijalne svrhe, dodao je Šobot.

– Mi smo raritet jer nemamo listu, a odustali smo od liste jer bi jedni drugima uzimali glasove. Ni Blanka ni ja u redovima potencijalnih budućih vijećnika nemamo ni političke ni osobne neprijatelje, što znači da bi mogli biti točka zajedništva – pod motom ‘Za Lovran’. Za mala mjesta su bitni ljudi, a ne stranke. Preferencijalni glas bi trebao postojati na lokalnim, a ne samo na parlamentarnim izborima – jer tu se biraju ljudi imenom i prezimenom, remizirali su Šobot i Čelhar.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: ,

Vrati se natrag »