Simfonijski koncert ‘Dvořák & Mozart: Večer nokturna, serenade i simfonije’ otvara ovogodišnji Bečki tjedan @ KTC Gervais

Objavljeno 11.09.2017.

Ulaz na koncert je slobodan, no potrebno je preuzeti ulaznice u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici, a zainteresirana publika može preuzeti najviše dvije ulaznice po osobi.

Opatija – Čast da svojim koncertom otvori tradicionalni ‘Bečki tjedan u Opatiji’ i ove je godine pripala OKO-u (Opatijskom komornom orkestru) koji će nastupiti u nedjelju 17. rujna u 20 sati u Centru Gervais. Simfonijski koncert pod nazivom ‘Dvořák & Mozart: Večer nokturna, serenade i simfonije’ opatijskoj publici donosi dva dragulja klasične glazbe: Dvořákove Nokturno op. 40 i Serenadu za gudače op. 22, a kulminirat će, kako to priliči Bečkom tjednu, vječnim Mozartom i njegovom najpoznatijom simfonijom – Simfonijom br. 40 KV550 u g-molu. Orkestrom će ravnati maestro Damir Smerdel.

Ulaz na koncert je slobodan, no potrebno je preuzeti ulaznice u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb, Opatija) radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati. Zainteresirana publika može preuzeti najviše dvije ulaznice po osobi. Sjedala u dvorani su numerirana.

maestro Damir Smerdel

Program
Antonín Dvořák: Nokturno za gudače op. 40 u H-duru
Antonín Dvořák: Serenada za gudače op. 22 u E-duru
I. Moderato
II. Tempo di Valse
III. Scherzo: Vivace
IV. Larghetto
V. Finale: Allegro vivace

Wolfgang Amadeus Mozart: Simfonija br. 40 KV 550 u g-molu
I. Allegro molto
II. Andante
III. Menuet: Allegretto
IV. Allegro assai

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Vrati se natrag »