Reformisti pozvali građane da promijene politički reljef i glasaju za stranku koja nema kandidata za gradonačelnika @ Kastav

Objavljeno 19.05.2017.

Predsjednik stranke Zemir Delić reagirao je i na intervju Davorina Šimunovića i tvrdnje da je glas za Reformiste prikriveni glas za SDP, kazavši da je Šimunović očito izbore unaprijed predao inače bi se borio i za glasove birača koji podržavaju listu Reformista.

Kastav – Članovi kastavskog ogranka Narodne stranke – Reformisti pozvali su građane Kastva da u nedjelju izađu na izbore i zaokruže listu broj 3. za Gradsko vijeće Grada Kastva.

– Građani Kastva, izlazeći na biračka mjesta u nedjelju, po našem mišljenju trebaju odlučiti između kontinuiteta i promjene. Kontinuitet ćemo imati ako gradonačelnik i većina u vijeću budu iz iste političke opcije, pa ma koja to opcija bila, a promjena će biti ako budući gradonačelnik i većina u vijeću ne budu iz iste političke opcije, istaknuli su reformisti.

Naglasili su kako svi kandidati za gradonačelnika imaju vrlo slične programe, bazirane na realizaciji tzv. velikih, općepoznatih projekata, a podržavaju ih i njihove stranačke liste, te kako su upravo oni jedini koji uistinu osiguravaju promjenu principa kastavske gradske politike jer su njihov najvažniji projekt zadovoljni građani. Stoga žele da se fokus gradske politike okrene građanima i bitnom podizanju gradskog komunalnog standarda.

– Na ovim izborima mi, kastavski Reformisti, nismo istakli kandidata za gradonačelnika, i to ne zato što nemamo kvalitetan tim: naprotiv, imamo vrlo kompetentnu ekipu, sposobnu voditi grad na višoj razini nego je do sada vođen. Na sljedećim lokalnim izborima sigurno ćemo se natjecati i za izvršnu vlast, a sada nam je najvažnije promijeniti smjer gradske politike. Kako se ne natječemo za izvršnu vlast, ne želimo niti utjecati na izbor gradonačelnika: naši će birači sami po svojoj odluci glasovati za gradonačelnika, kazali su reformisti.

Predsjednik stranke Zemir Delić reagirao je i na intervju Davorina Šimunovića i tvrdnje da je glas za Reformiste prikriveni glas za SDP.

– Izgleda da je bitku za kastavskog gradonačelnika g. Šimunović intimno već predao, te se bavi lobiranjem za listu svoje stranke za Gradsko vijeće, nagovarajući građane da ne glasuju za Reformiste. Da nije tako, kao kandidat za gradonačelnika borio bi se i za glasove građana koji podržavaju Reformiste. G. Šimunović ili ne zna (što pokazuje njegovu političku neupućenost) ili se pravi da ne zna (što pokazuje njegovu političku nekorektnost) ili mu je svejedno (što pokazuje njegovu političku sljepoću) da smo mi Reformisti kazali da će naši birači sami, po svojoj odluci, glasovati između trojice kandidata za gradonačelnika, što će reći možda i za g. Šimunovića. Nijednog kandidata ne favoriziramo, svi su nam jednaki, pa i g. Šimunović. Očigledno, g. Šimunoviću kao gradonačelničkom kandidatu nije niti stalo do naših glasova, vjerojatno zato što se već predao. Floskulu da je glas za Reformiste glas za SDP ne treba pobijati, jer to je naprosto glupost: onaj tko će glasovati za SDP, glasovat će za SDP, a tko će glasovati za HDZ, glasovat će za HDZ. Uostalom, i HDZ i SDP željeli bi da, osim njih, druge stranke i opcije niti ne postoje. Problem je, izgleda, i u tome što g. Šimunović zna, da ima građana, i to vrlo značajan broj, koji će glasovati za Reformiste, pa ga to žulja, kazao je Delić.

Reformisti su istaknuli i kako je njihov cilj stvoriti novi politički reljef u Kastvu, odnosno postići da niti jedna politička grupacija nema sama većinu u Gradskom vijeću.

– To će osigurati daleko veću transparentnost u funkcioniranju Grada, prinudit će gradonačelnika da za svaki svoj prijedlog argumentima stvori potrebnu većinu glasova. Najbolji ishod za sve građane bit će da mi, Reformisti, imamo najveći broj vijećnika u Gradskom vijeću, jer gradonačelnik sigurno neće biti Reformist. Tada smo posve sigurni u krajnje transparetno i demokratsko vođenje Grada, kao i potpuni zaokret gradske politike prema građanima. Zato pozivamo građane Kastva da upravo nama daju glas za Gradsko vijeće Grada Kastva. To je igra na sigurno: s nama Reformistima u Vijeću građani će istinski utjecati na gradsku vlast, odnosno gradonačelnika, kazali su Reformisti.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »