Reagiranje Smail Mašinović: Važno je biti podoban @ Opatija

Objavljeno 17.05.2013.

Smail Mašinović

Smail Mašinović

Lista opatijskog SDP-a je iznjedrila uglavnom nekompetentne i nestručne ljude koji su našli svoja mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki i komisijama kao poslušnici.

Opatija – Smail Mašinović, jedan od osnivača liburnijskog IDS-a i dugogodišnji gradski političar s utjecajem i u stranačkoj sjednici, napustio je nedavno organizaciju uz koju je bio od prvih dana. U reagiranju iznosi svoje razloge za svoju želju da prestane biti član IDS-a, ali i svoje viđenje opatijske političke scene.

Reagiranje prenosimo u cijelosti, i možete ga pročitati u nastavku.

Budući sam jedan od najstarijih članova IDS-a, njegov osnivač na Liburniji i član predsjedništva stranke IDS-a ispred Liburnije, a ujedno i jedan od zagovaratelja koalicije SDP-IDS na prošlim izborima, osjećam potrebu da se osvrnem na proteklo razdoblje kojim nisam zadovoljan, a mislim da dijelim mišljenje velikog broja sugrađana. Svakodnevno se među razočaranima čuje ”svi su oni isti, svi su lopovi i nemoralni”, ali ja bih te izjave ublažio da ”svi nisu isti, ali su slični” budući im je osobni interes iznad općeg o čemu svjedoče mnogobrojna hapšenja i sudski procesi a od bogate i lijepe zamlje napravili su močvaru za koju ne postoji čarobni štapić koji bi je isušio. SDP-ova koalicija smjenila je HDZ-ovu za koju je suvišno i govoriti šta je učinila, a ova SDP-ova je razočaralo obečanjima.

Primjer je i opatijski SDP čija je lista iznjedrila uglavnom nekompetentne i nestručne ljude koji su našli svoja mjesta u nadzornim odborima gradskih tvrtki i komisijama kao poslušnici.

Dobar dio postizbornog vremena proveden je kadroviranjem odnosno podjelom fotelja svojim podobnicima i obećanjima o zakopavanju ”prve lopate”, a gubitci se i dalje gomilaju u javnim tvrtkama. Sav teret njihovih aktivnosti pao je na leđa malih poduzetnika i obrtnika. Obećanja o ukidanju nerentabilnih općina i decentralizaciji države postala je utopija. Ministarstvo financija na sve moguće načine zavlači ruku u džepove malih poduzetnika i obrtnika na pitajući se što će se dogoditi kada izvuku i zadnju kunu jer oni su još jedino ostali da pune proračun. Rijeka industrijski grad postao je čaršija dučana i dnevno-noćnih kafića što je preoteto Opatiji pa je ona ostala u zimskom snu.

Gospoda se ponašaju kao da žive na nekom drugom planetu pa si dozvoljavaju da vruću ministarsku fotelju napuste, vraćaju se u svoju sredinu i bacaju udicu na novi mandat u fotelji župana kao da su na nju pretplaćeni iako je u međuvremenu osoba koja obavlja posao župana napravila više za godinu dana nego bivši župan za svo prethodno vrijeme. Nažalost znamo kako teku izbori. Važno je dodvoriti se šefovima, doći na listu a preko nje i do fotelja u kojima je najmanje bitna strućnost i sposobnost, ali je potrebna podobnost i poslušnost što su dokaz i ove nove izborne liste, naveo je Mašinović u svom reagiranju.

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »