Reagiranje – Božidar Spasojević: Činjenica je da HDZ nije zadovoljio žensku kvotu @ Lovran

Objavljeno 18.05.2017.

Mislim da se lovranski HDZ ne kreće ispod radara i imaju svoga kandidata za načelnika kojeg podupiru samo mi nije jasno zašto to javno ne obznane – naveo je Spasojević u reagiranju.

Lovran – Kandidat SDP-a za načelnika Lovrana Božidar Spasojević reagirao je na nedavni istup čelnika lovranskog HDZ-a (http://www.liburnija.net/hdz-kandidati-obecavaju-skupe-projekte-a-ne-brine-ih-sto-mladi-sele-jer-nema-mjesta-u-vrticu-lovran/) u kojem su ga prozvali za nerealna obećanja i rastrošnost. Reagiranje u nastavku prenosimo u cijelosti.

Dužan sam odreagirati na cijeli niz netočnih navoda i neistina koje je lovranski HDZ tako slikovito iznio na moj račun. Bliže se lokalni izbori i napetosti u pojedinim redovima rastu. Negdje su već toliko uzavrele da je ekspresni lonac u ideološkoj kuhinji eksplodirao.

Dragi svi, svi smo mi Lovranci i predstavljamo sve Lovrance i ja iskreno ne vidim razloga za međusobno blaćenje i napadanje. Postoje činjenice i nagađanja, a činjenica je da HDZ Lovran nije zadovoljio žensku kvotu na listi i da će zbog toga platiti kaznu kao i činjenica da smo mi SDP Lovran više od dvadeset tisuća kuna poklonili Lovrancima u prošloj godini. Ponavljam, mi u SDP se ne bavimo jeftinim olajavanjima već djelujemo u interesu svih stanovnika Lovrana.

Što se tiče proširenih izbornih povjerenstava mi ćemo taj iznos koji je za to rezerviran pokloniti djeci koja „srećom“ su ostala u Lovranu u vidu predstave za djecu. Mislim da se lovranski HDZ ne kreće ispod radara i imaju svoga kandidata za načelnika kojeg podupiru samo mi nije jasno zašto to javno ne obznane. Lovranski HDZ je sastavni dio lovranskog političkog kolorita i kao takav nezamjenjiv.

Osobno zahvaljujem HDZ na brizi i nadam se njihovom zasluženom izbornom rezultatu, naveo je Spasojević u reagiranju, kazavši i da je službeno objavljeno mišljenje Državnog izbornog povjerenstva prema kojem je za zadovoljavanje „ženske kvote“ odnosno prisutnosti najmanje 40 posto osoba podzastupljenog spola na listi nužno imati šest kandidatkinja, ukoliko se lokalno Vijeće sastoji od 13 članova kao u slučaju Lovrana.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »