Reagiranje – Božidar Spasojević: Bojan Simonič je kandidat HDZ za načelnika @ Lovran

Objavljeno 19.05.2017.

Božidar Spasojević

Hvalite se projektima koje je prethodna vlast, čitaj SDP, doveo do pred sam kraj poput POS stanova, vodoopskrbe visoke zone, obnove kina, povijesnim plusom koji je nastao rasprodajom općinskog zlata pa to zna i djete u vrtiću napraviti prodati nešto pa onda mahati novcem – odgovorio je Spasojević Sankoviću.

Lovran – Kandidat za načelnika Božidar Spasojević odgovorio je na reagiranje koje je dostavio načelnik Lovrana Alan Sanković, a u kojem se osvrnuo na navode iz Spasojevićeve ranije objavljene biografije. Spasojevićev odgovor u nastavku prenosimo u cijelosti.

Poštovani, dužan sam od reagirati na neistinite navode koje sadašnji načelnik tako nekorektno navodi vrijeđajući me i prozivajući me. Očito je „voda njemu i njegovima“ došla do grla pa sada spašavaju što se spasiti može napadajući i vrijeđajući mene. Mene uopće čudi činjenica da ste ovako nešto objavili dan prije predizborne šutnje kada praktički imam ograničenu mogućnost odgovora na ovakve napade, gdje se iz konteksta vade informacije i dovode zaključci. Poštovani gospodine Sanković, Vašoj bahatosti i umišljenosti nema kraja ne samo da ste me uvrijedili cijelim nizom netočnih navoda, vrijeđate me kao čovjeka Lovranca koji dušom i tijelom živi Lovran. Takav je bio i Vaš mandat i Vaš odnos sa ljudima, Vaše kontinuirano plasiranje neistina i ja iskreno kao čovjek Vas ne mogu shvatiti. Voljeti Lovran je jedno i ukazati na nepravilnosti drugo, a neosnovano vrijeđati je treće. Četiri godine Vašeg mandata od čega dvije sam još radio u Izložbenom prostoru Galerija Laurus i niste ništa rekli, ništa pitali nego sad uoči samih izbora? Isto vrijeme dok mene vrijeđate i prozivate uz Vas se nalazi cijeli niz osoba koje su oštetile proračun Općine Lovran, prijetile, svašta nešto za više stotina tisuća kuna, koje su pravovaljano kažnjene za očiti sukob interesa ali to je očito manje važno. Znate, kaže jedna biblijska „Neka prvi baci kamen onaj što sagriješio nije“.

Vi očito mislite da niste dok čuvate leđa raznoraznim dužnicima i onima koji titraju Vašem Egu. Neću i ne želim prozivati te osobe pojedinačno, neću i ne želim blatiti druge svi mi živimo u Lovranu i naš jedini interes mora biti i ostati dobrobit Lovrana i Lovranaca. Da ste pitali prije nego što ste ovako nezrelo napali dobili biste i odgovor što znači 336 sati. U tom razdoblju još petero Lovranaca i ja smo bojili galeriju Laurus. Zašto? Kako bismo uštedjeli Općini novac, a Galeriju održali na zavidnoj razini, kroz ugovore koje Vi navodite kao sporne plaćali su se raznorazni honorari različitim umjetnicima od kojih se u konačnici otkupila slika ili neko umjetničko djelo, platili raznorazni izvođači kako bi Općina čim više uštedjela novaca, a održala kvalitetu kulturne ponude. Vaše optužbe su potpuno neargumentirana i ja se nadam da Vi to znate, a neistinama koje iznosite nikada kraja.
Ovo nije moj način komunikacije, ali moram to reći obzirom da me napadate tako besramno, blatite mene moju obitelj, a samim time i sve one koji mi vjeruju. Vi dobro znate da si niste praktički spustili plaću već ste uzeli i cijeli niz pogodnosti tako da je vaša plaća u konačnici bila viša od onoga što ste deklarirali.

Mene jedino što sad tješi jest činjenica da se „iza dobroga konja puno praši“. Imam svoju vjerodostojnost, moral i dobar odgoj koji me sprečavaju da se spustim na tako nisku razinu komunikacije i vrijeđanja, a Vi znate da imate cijeli niz tužbi za duševne boli koje ste vašom bahatošću sami izazvali.
Što se tiče uređenja spomenika antifašizmu mogu samo reći da najogledniji primjer nepoznavanja povijesti, iako je to Vaš hobi, je spomenik na lovranskom mulu gdje sam ja u više navrata ukazao na činjenicu da na istom stoji nepostojeći datum 29.II. 1951. što nije mogla nikako biti prijestupna godina već se radilo o Danu republike 29.11.1951. i trebalo je samo rimski dva (II) nakositi i promijeniti u (11) jedanaest, no Vi ste pobjedonosno konstatirali da se sigurno radi 1952. godini kao prijestupnoj pa ste tek nakon moga ponovnog upozorenja prelijepili Vašu umnu tvorevinu sa ispravnim datumom. Umjesto da uštedite novac jednostavnim potezom i rimsko dva pretvorite u jedanaest Vi ste pokazali svu svoju rastrošnost i istinsku brigu o novcu poreznih obveznika Općine Lovran napravivši novu tablu i dodatni priljepak o čemu svjedoči današnja tabla. Ima još cijeli niz primjera Vaše prevelike rastrošnosti, ali neću o tome. Činjenica je da sam ja predsjednik antifašista Lovrana što Vama nikako ne odgovara. Osvrnut ću se samo na činjenicu koliko ste vični neistinama i pokušajima formiranja javnog mijenja.

U svojoj kampanji 2013. jedan od Vaših udarnih slogana je bio „Ni nan to nonić pustil“ ukazujući na činjenicu da je dio SDP-ova i HNS-ova programa prodaja ugostiteljskih objekata na području Općine Lovran zaklinjući se kako do prodaja istih neće doći. Što ste Vi napravili? Prodali iste, ali u bescjenje, ne samo to prodali ste i dionice Cavtat hotela u sklopu Liburnia riviera hotela koje danas vrijede 3 puta više. Logično zar ne? Hvalite se projektima koje je prethodna vlast, čitaj SDP, doveo do pred sam kraj poput POS stanova, vodoopskrbe visoke zone, obnove kina, povijesnim plusom koji je nastao rasprodajom općinskog zlata pa to zna i djete u vrtiću napraviti prodati nešto pa onda mahati novcem. Meni je jasno da ste Vi produžena ruka HDZ istog onog koji se sakrio na slici iza Plenkovića pa pljuvao po meni i Vaš kandidat za načelnika je ujedno i kandidat HDZ jer je iz aviona očito da bez njihove podrške ne bi dobro prošao na izborima. Pa i pokušao je jednom 2005. pa izgubio od Vama omraženog Emila Gržina. Trenutno stanje govori sve o njegovim kvalitetama – svi su pobjegli od njega, a pitam se zašto? Vjerojatno zbog tih istih vrhunskih kvaliteta. Ne znam, ovo prepuštam čitateljima da sami zaključe. Ja ću samo reći da je glas za njega glas za HDZ.

Obzirom da se mene napada kao kandidata za načelnika i ja ću reći par riječi o mom protukandidatu iz redova Akcije mladih i HDZ-a koji je svojedobno slao prijeteća pisma tadašnjem načelniku Emilu Gržinu prijeteći pritom USKOK om i sličnim organizacijama ako promijenimo status njegovog terena koji je naslijedio od svoga djeda i na čije izričito traženje isti uvršten u zeleni pojas kako ga vrli unuk ne bi prodao. Imam i to pismo pa ću ga priložiti kao dokazni materijal u ovim dirljivim trenutcima. Ta ista vrla osoba se bavi cijelim nizom prijetnji poslovnim subjektima na području Općine Lovran govoreći pritom da u slučaju da ne bude izabran postat će jako nesretni poreznik i ovako isti cijelo vrijeme barata povjerljivim informacijama ucjenjujući ljude. Ne kažu u narodu bez veze „ Vlast je slast“ ovo je najočitiji primjer toga. Za kraj gospodine Sankoviću ja radim i trenutno sam na godišnjem. To vjerujem da zna i većina Lovranaca i ja radim zbog novaca, ali prije svega redim iz ljubavi. I radio sam iz ljubavi prema Lovranu u izložbenom prostoru Galerija Laurus vođen idejom kako Lovrancima pružiti što više a da pritom budem čim manje opterećenje za lovranski proračun, stoji u Spasojevićevu dopisu.

Davor Žic / Podučkun.net

Vrati se natrag »