Reagiranje – Alan Sanković: Spasojević poetskom konstrukcijom laži pokušava ispasti Boljim Čovjekom @ Lovran

Objavljeno 19.05.2017.

Alan Sanković

Iz dokumenta u prilogu vidljivo je da je u osmom mjesecu 2010. godine odradio ukupno 336 sati, što je Općina Lovran platila 7.087 kuna i što mu sigurno nije ostavljalo mjesta za spavanje, a kamoli za neke druge volonterske aktivnosti, osim ako ne misli na to što je prostor Galerije Laurus bio pretvorio u ured SDP-a.

Lovran – Načelnik Općine Lovran Alan Sanković reagirao je na tekst kojim se Božidar Spasojević predstavio biračima kako kandidat za načelnika Lovrana. Sanković je demantirao tvrdnju da je Spasojević Galeriju Laurus vodio poluvolonterski, a uz reagiranje poslao je i dokumente u kojima je navedena Spasojevićeva naknada za rad. Dokumente i reagiranje prenosimo u cijelosti, a možete ih pogledati i pročitati u nastavku.

Kao načelnik Općine Lovran moram reagirati na neistinite navode koje Božidar Spasojević navodi u svojoj biografiji na Vašem portalu, a vezani su uz galeriju Laurus. Kandidat za načelnika SDP-a navodi da je u galeriji Laurus od 2006. do 2014. godine bio u poluvolonterskom statusu što je laž. Molim Vas da objavite dokument iz priloga iz kojeg je vidljivo da to uistinu nije tako. Preko student servisa na vlastite ugovore dok je imao status studenta, a po gubitku statusa studenta na ugovore trećih osoba ostavrivao je prosječni prihod po mjesecu od 4.000 kuna. Iz dokumenta u prilogu vidljivo je da je u osmom mjesecu 2010. godine odradio ukupno 336 sati, što je Općina Lovran platila 7.087 kuna i što mu sigurno nije ostavljalo mjesta za spavanje, a kamoli za neke druge volonterske aktivnosti, osim ako ne misli na to što je prostor Galerije Laurus bio pretvorio u ured SDP-a, što dokazuje i činjenica da ga prije nisu trebali, a da su u aktualnom mandatu iznajmili poslovni prostor za ured. Sami građani Lovrana su se u proteklom mandatu žalili na takvu ”volontersku” djelatnost u galeriji Laurus. To bi objasnilo tu riječ poluvolonterski status – volonterski za stranku, a za djelatnost Galerije plaćen od strane Općine. Također nabraja dio aktivnosti koje nije poduzimao on već Stubica d.o.o. kojoj je povjerena djelatnost upravljanja prostorom. Također, zaboravlja spomenuti činjenicu da je na samo jednu izložbu i tiskanje materijala za izložbu potrošeno rekordnih 36.000 kuna, te da sad mora svjedočiti na sudu vezano uz svoju ulogu u tiskanju materijala i vođenju galerije koju je tad imao. Ima toga još ali nije potrebno opterećivati građane.

Na njegovom mjestu ne bih se niti hvalio članstvom u udruzi antifašista, s obzirom da Spasojević zna da sam kao načelnik upoznat sa jednim nemilim događajem, za kojeg zna predsjedništvo udruge i ja, a odražava narav koja nije niti ljevičarska, niti antifašistička, no o tome možemo i poslije izbora.

U prilog tome govori da za mandata Emila Gržina kojem je Spasojević bio stranački šef i koji je također na početku 2005. bio volonter (sa većom tzv. volonterskom naknadom tada nego ja sad plaćom) i zakleti antifašist, da se niti jedan spomenik sudionicima narodnoslobodilače borbe nije obnovio, za razliku od mojeg mandata.

Spasojević poetskom konstrukcijom laži pokušava ispasti Boljim Čovjekom. Poštenje i pravičnost koju je baštinio od oca postaju veliki upitnik. Uostalom što očekivati od čovjeka koji je bez godine radnog staža i nezavršenog fakulteta pred četrdesetom godinom života, i kojem politika postala jedini smisao života, navodi Sanković u reagiranju.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »