Razgovor: Claudia Tessitori – Noć je moj dan…

Objavljeno 27.04.2011.

ja-park-sanjica″Umjetnost nije nešto što postoji samo na platnu… Umjetnost je na nebu, na ulici, na ljudskim licima, u duši, način na koji živimo!″ (Clloe)…

Va lepo sunčano jutro, na lovransken mule dočekala me je moja draga prijateljica i umjetnica, Clloe. Za si oni ki je ne znaju, ona je Claudia Tessitori z Lovrana ka je pred, malo više od šetimanu dan, otprla svoju prvu samostalnu izložbu “Colori va mane” va art galerije “Opatijski Portun”.

Puno je tega ča bi se za Claudiu moglo reć, a izložba je samo delić onega ča Claudia dela i ča ona zaspraven je. Oni ki još nisu videli izložbu, ne znaju da je Clloe poznata po živemi bojami, da osin slik oslikuje i namještaj, katride… Da se bavi z apstraktnun fotografijun, oslikava zidi, crta rock ikone… I još puno tega… Uživajte!

″Kao tempera, kiša nebo oboji… takve je boje srce moje….″
Najdraže su mi žive boje, one žive va mene, tirkizna, pinki… Crvenu boju ne volin imet na sebe, ali volin ju jako na slikah. Crvena je boja nemira, života, ljubavi i jako je zastupljena va zadnjen opusu slik “Gradovi u nama”. Naravno da koristin boje po svojen raspoloženju. Pretežno su žive, no to ne znači da san vavek super oraspoložena jer svaki ima dobri i loši dani, ali one žive va nan i moramo vavek mislit pozitivno i za napred.

fotografija2

″Jednom kad noć ukrade nebu….″
Noć je moj dan… Po noće se moren više kreativno izrazit, onda više čujen svoje misli, dušu i srce ča se tiče kreativnega stvaranja. Onda počne moj dan, javljaju mi se ideje i budi se onaj moj nutarnji nemir. Se ono ča preko dana skupljan, ča me razveseli i rastuži, se ča vidin onda se to dogodi… Pinelići samo počnu skakat oko mene! Obožavan pineli!

“Don’t worry about a thing, ‘Cause every little thing gonna be all right″
Moje stvaranje popraćuje i muzika, ka je također raznosvrna, od ambijetalne, kineske , indijske, šum mora ča me jako opušta, do Metalice, Iron Maidena…. Rock svakako! Muzika je moja inspiracija…. Zato i crtan rock legende aš ja tu muziku doslovno živen. To su umjetnici od keh puno moreš navadit, ja san ih kroz muziku skroz doživela i iman filing da ih poznan, tako da mi ih ni teško ni nacrtat. Dosta njih povežuje rock s crninun, ali to uopće ni tako. Ja san s tun muzikun odrasla i normalno da me inspirira i va slikarstvu i volin te ikone ovjekovječit! Frank Zappa mi je legenda!

″Today was a fairytale, All that I can say is now it’s getting so much clearer…″
Obožavan vilinski svijet. Ja mislin da vile i postoje va sakemu od nas…. Baš kao i anđeli, svi mi imamo svojega anđela. One su mi vječna inspiracija jer su tako nestvarne, a opet su va toj našoj ljudskoj pozitive! ″Vjerujete li u vile?! … Ja da! Ne vjerujete mi?

*Jeste li se ikada zapitali zašto se lišće prekrije tako predivnim bojama ujesen?*
*Ili od kud lagani povjetarac pored vašeg uha u vrućem ljetnom danu?*
*Zašto je u proljetnom jutru trava prekrivena kapljicama rose,a nije kišilo?*
*Kad jednom zaronite u carstvo vila,više nikad nećete gledati ovaj svijet istim očima.*
*Kad ugledate crveno i jantarno lišće ujesen,znat ćete da su vile s darom bojanja lišća imale pune ruke posla.*
*Kad osjetite dašak vjetra, osvrnite se, možda uhvatite Vidijin odbljesak.*
*Kad ugledate kapljice na travkama, znat ćete da ste se upravo mimoišli s vodenvilama.”*

Claudia Tessitori

Claudia Tessitori

″I want to sit in my chair…″
Oslikavan namještaj i zidi, delan makeover namještaja, a najdraže su mi stare ili nove katridi kemi udahnjujen novi život putem boja i štorij na njih… Saka je drugačija, moru krasit dečje sobe ili ozbiljne interijere… Počela san od sebe doma aš mi je bilo žal hitit ća katride od none ke su bile malo stareje i neugledne… Pa san rekla: zaš ih ne sredit i iskoristit i krenula s ten, a tako su se i narudžbe zaredale… Bilo ih je na sakakovi motivi… Bršljan, bubamare, šarenih, na Dilan Doga i ta mi je osobno jedna od dražih. 🙂 Na teksti od dragih bendi…

″Dal si mi dušu moj rodni kraju…″
Lovrane će bit izložba 05.06. Tematika: naš lepi primorski kraj, lepe veduti i lepe poneštrice, ali naravno, od mene to neće bit neš klasično. Bit će živeh kolori, apstrakcija, beli zidići, črjeni krovići! ….

Va planu je još izložbi, ča samostalneh ča skupneh, ali kako se još ne znaju točni datumi ćemo lahko ….

Sanja Slavić / Liburnija.net
___________________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran i Mošćenička Draga

Oznake: , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »