Potpisani ugovori o sufinanciranju stručnog usavršavanja @ Opatija

Objavljeno 26.02.2013.

Za potpore ove godine konkuriralo je 24 osobe, a stručne službe Grada Opatije i Zavod za zapošljavanje, Ispostava Opatija odabrali su 10 korisnika, koji su se uglavnom opredijelili za učenje stranih jezika, informatičke programe i osposobljavanje za rad u uslugama u turizmu.

Opatija – Ugovore o potporama za stručno usavršavanje mladim nezaposlenim osobama do 29 godina s područja Opatije potpisalo je jučer deset korisnika, opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te predstavnici ustanova koje će provoditi programe stručnog usavršavanja, Denis Redić iz Pučkog otvorenog učilišta Algebra te Heni Strčić, ravnateljica Narodnog učilišta u Rijeci.

– Grad Opatija ima niz potpora kojima pokušava smanjiti nezaposlenost, jer svjesni smo da u posljednje vrijeme sve više mladih ljudi završava fakultete i srednje škole, a posla je sve manje. Tome je razlog gospodarsko stanje u okruženju, ali i kriza u čitavom svijetu, a mi joj pokušavamo parirati nizom mjera, među kojima je i ovo stručno usavršavanje za nezaposlene Opatijce do 29 godina starosti. Cilj nam je da što brže dođete do posla, i to kroz usavršavanje onih znanja za koje turistička privreda danas ima zahtjeve, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.
Ovo je sedma godina da se provodi Program poticanja zapošljavanja mladih Grada Opatije, a dosad je kroz program prošlo 82 korisnika koji su uglavnom po njegovom završetku uspijevali naći nova zaposlenja. Za potpore ove godine konkuriralo je 24 osobe, a stručne službe Grada Opatije i Zavod za zapošljavanje, Ispostava Opatija odabrali su 10 korisnika, koji su se uglavnom opredijelili za učenje stranih jezika, informatičke programe i osposobljavanje za rad u uslugama u turizmu.

U 2013. godini korisnici potpora Grada Opatije su Oleg Bilić, tehničar za računalstvo, za programera za mobilne aplikacije – ANDROID, Vjekoslav Buždon, elektroničar, za web dizajnera, Leana Garčev, dizajner unutarnje arhitekture, za aromamasera, Martina Juraga, prof. hrvatskog jezika i književnosti, za program učenja talijanskog jezika, Maja Juranović, frizer, za program učenja talijanskog jezika, Ivona Pierobon, magistra primijenjene umjetnosti, za program učenja njemačkog jezika, Dražen Praštalo, tehničar za računalstvo, za web dizajnera, Danijel Prijić, hotelijersko-turistički tehničar, za turističkog animatora, Ivana Rumac, diplomirani pravnik, za knjigovođu i Alen Vukelić, hotelijersko-turistički tehničar, za ECDL specijalistu poslovne primjene osobnih računala.

Davor Žic / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »