Općina sufinancira prijevoz – Učenicima plaća pola, srednjoškolcima četvrtinu, a studentima trećinu troškova @ Matulji

Objavljeno 04.09.2017.

Stipendistima će pripasti i nešto veći iznos subvencije, jer će im iz općinske blagajne biti financirano 45 posto troškova karte kod srednjoškolaca, a 53 posto kod studenata.

Matulji – Općina Matulji i ove će godine sufinancirati prijevoz učenika i studenata, pri čemu će osnovnoškolcima podmiriti polovicu, studentima trećinu, a srednjoškolcima četvrtinu troška autobusnih karata.

Učenicima osnovnih škola „Dr. Andrija Mohorovičić“ Matulji i „Drago Gervais“ Brešca koji zbog propisane udaljenosti od mjesta stanovanja do škole ne ostvaruju subvenciju prijevoza od strane Primorsko goranske županije tako će se pokriti 50 posto troškova autobusne karte, a redovnim učenicima srednjih škola s područja Općine Matulji – 25 posto iznosa autobusne karte. Stipendistima će pripasti i nešto veći iznos subvencije, jer će im iz općinske blagajne biti financirano 45 posto troškova.

I studenti će biti pokriveni ovom mjerom. Matuljskim redovnim studentima, koji studiraju na području PGŽ, sufinancirat će cijena javnog prijevoza u visini od 33 posto, a onima koji su temeljem akademskog uspjeha ostvarili pravo na stipendiranje, i za dodatnih dvadeset posto, odnosno ukupno više od polovice cijene karte. Srednjoškolcima i studentima koji pohađaju školu i fakultete izvan područja županije, karta će se sufinancirati u istom iznosu kao da se školuju u Rijeci.

Više informacija dostupno je na općinskim službenim stranicama.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »