Opatija Coffeehouse Debates – Štednje u vrijeme gospodarskih kriza ove srijede u fokusu panelista

Arhiva

Arhiva

Organizatori iz Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental donose panel-diskusiju o politikama i mjerama štednje u vrijeme gospodarskih kriza.

Opatija – Panel-diskusija o politikama i mjerama štednje u vrijeme gospodarskih kriza na rasporedu je ove srijede, 15. travnja s početkom u 19 sati, u kavani Hotela Continental.

Posljedice ekonomske krize koja je nastupila 2008. godine još se uvijek osjećaju u Europi, a prema posljednjima istraživanjima čini se da je Hrvatska među državama koje se najsporije oporavljaju. Pitanje koje nam se nameće, između ostalih, je i kako se država treba postaviti u vrijeme ekonomske krize? Treba li povećati javnu potrošnju kako bi potaknula proizvodnju, ili se pak treba fokusirati na smanjenje javne potrošnje i mjere i politike štednje?

Na tragu ovih pitanja, organizatori iz Udruge za razvoj kulture mladih “Kulturni front” i Milenij hotela u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates u kavanu Hotela Continental donose panel-diskusiju o politikama i mjerama štednje u vrijeme gospodarskih kriza. Naši su panelisti dr.sc. Neven Petrović, politički filozof i docent sa Odsjeka za filozofiju Sveučilišta u Rijeci, ujedno i priznati stručnjak u području distributivne pravednosti, te mr.sc. Aneli Dragojević, ekonomistica i doktorandica filozofije na Sveučilištu u Rijeci, poznata po svojim ekonomskim izvještajima i intervjuima za Novi list.

Ukoliko želite proširiti svoje znanje iz područja makroekonomije, ili pak podijeliti s drugima svoja razmišljanja i odgovore na neka od najvećih pitanja koja muče današnje ekonomiste, ali i tvorce javnih politika koji moraju donositi političke odluke koje će utjecati na ukupno gospodarstvo neke države, pridružite nam se u srijedu, 15. travnja, u kavani Hotela Continental. Zanimljivi panelisti i zainteresirani sugovornici čekaju na sve koji nam se žele pridružiti u raspravama uz kavu ili čaj.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

error: Content is protected !!