Okosnica razvoja turizam i poslovne zone @ Matulji

Objavljeno 23.06.2013.

opcina_matulji_foto

Župan Zlatko Komadina sastao se u petak s gradonačelnikom Opatije i načelnicima liburnijskih Općina u Matuljima, a zaključeno je kako se razvoj čitavog kraja mora temeljiti na ulaganjima u turističku ponudu s jedne, te razvoj poslovnih zona s druge strane.

Matulji – Susret župana Zlatka Komadine i suradnika s gradonačelnikom i općinskim načelnicima s područja Liburnije koji je održan u Matuljima završio je sa zaključkom da su ulaganja u turizam, turističku ponudu i turističke smještajne kapacitete s jedne strane te ulaganja u razvoj poslovnih zona s druge strane okosnica razvoja liburnijskih jedinica lokalne samouprave.

Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, načelnik Općine Lovran Alan Sanković, načelnik Općine Mošćenička Draga Ratko Salamon i domaćin, Mario Ćiković, načelnik Općine Matulji istaknuli su važnost i potrebu suradnje.

– Komunikacija je najvažnija. Kada imamo problem, mi sjednemo za stol i problem je riješen, rekao je gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić koji je također izjavio da je Opatija pripremila projekte za sljedećih nekoliko godina. Kako je rekao, gradi se i još će se graditi, od sportske dvorane na Gorovu do Doma umjetnosti. Župan Komadina istaknuo je važnost izgradnje opatijske luke te je u tom kontekstu spomenuo dogovore s ACI–em oko proširenje marine u Ičićima. Razvoj turističke priče, u kraju u kojem je rođen turizam, svi su se složili, treba biti konstanta. Načelnik Sanković dotaknuo se problematike gužve na prometnicama u ljetnim mjesecima, a načelnik Salamon je u Mošćeničkoj Dragi najavio izgradnju ljekarne i ambulante što će se kandidirati EU Fondovima.

Načelnik Općine Matulji Ćiković posebno je naglasio da broj stanovnika u Matuljima raste iz godine u godinu što zahtjeva ulaganje u izgradnju predškolske i školske infrastrukture. Raduje ga što će se uskoro završiti školska dvorana u centru Matulja s čime bi, dodao je župan Komadina, Matulji trebali napokon dobiti pravi centar, s nizom sadržaja za lokalno stanovništvo.

Sastanku u Matuljima uz zamjenike župana prisustvovali su i svi pročelnici županijskih upravnih odjela, a s ciljem pripreme Razvojne strategije Primorsko–goranske županije u koju će biti integrirani najvažniji projekti i programi jedinica lokalne samouprave na njezinom području. Sljedeći sastanak s gradonačelnicima i načelnicima otočkih gradova i općina planiran je za 3. srpnja.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »