Održana debata na temu ‘Feminizam u suvremenom svijetu’ @ Opatja

debata_feminizam_u_suvremenom_svijetu_hotel_continental (1)

Kroz dva sata druženja panelistice su izložile stav kako se feminizam može razvijati samo u egalitarnim društvima, te upozorile na problem neplaćenog kućanskog rada o kojem se gotovo uopće ne govori, iako bi njegova vrijednost (kada bi bio plaćen) iznosila četvrtinu državnog BDP-a.

Opatija – Ove je srijede kavana Hotela Continental ugostila još jednu panel-diskusiju u sklopu projekta Opatija Coffeehouse Debates, a u organizaciji Udruge “Kulturni front” i Milenij hotela.

debata_feminizam_u_suvremenom_svijetu_hotel_continental (2)

Tema panel-diskusije bila je uloga i budućnost feminizma u suvremenom svijetu, a u raspravi su, uz gotovo sedamdeset sudionika, sudjelovale i panelistice Ankica Čakardić, docentica sa Filozofskog fakulteta u Zagrebu, te saborska zastupnica Karolina Leaković. Kroz dva sata druženja panelistice su izložile stav kako se feminizam može razvijati samo u egalitarnim društvima, te upozorile na problem neplaćenog kućanskog rada o kojem se gotovo uopće ne govori, iako bi njegova vrijednost (kada bi bio plaćen) iznosila četvrtinu državnog BDP-a.

Složile su se oko stava kako je problem neplaćanog rada najbolje rješavati tako da država pruža kvalitetne i obuhvatne socijalne usluge (besplatni vrtići, briga o starima i nemoćnima), tako smanjujući obujam neplaćenog kućanskog rada. Organizatori najavljuju održavanje budućih panel-diskusija u sklopu ovog projekta, ističući da nas kao nove aktualne teme u Continentalu očekuju klimatske promjene i antipsihijatrija.

N. C. / PodUčkun.net

error: Content is protected !!