Obilježena 22. obljetnica pogibije dr. Jurice Ivka @ Ramljani

Objavljeno 07.08.2017.

Polaganjem vijenaca na mjestu pogibije, sačuvana je uspomena na žrtvu dr. Ivka te je ujedno odana počast svim zdravstvenim djelatnicima koji su poginuli u Domovinskom ratu diljem Republike Hrvatske.

Ramljani – Delegacija Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije posjetila je mjesto Ramljani kod Otočca gdje je tijekom vojno-redarstvene akcije Oluja poginuo djelatnik tadašnje Hitne medicinske pomoći Doma zdravlja Opatija dr. Jurica Ivko, pripadnik 3. Opatijske bojne 8. Domobranske pukovnije.

Polaganjem vijenaca na mjestu pogibije, sačuvana je uspomena na žrtvu dr. Ivka te je ujedno odana počast svim zdravstvenim djelatnicima koji su poginuli u Domovinskom ratu diljem Republike Hrvatske. U delegaciji Zavoda za hitnu medicinu Primorsko-goranske županije bili su ravnatelj Davor Vukobrat, zamjenica ravnatelja Biserka Grbčić-Mikuličić, glavni medicinski tehničar Milan Lazarević te voditelj Odsjeka tehničkih poslova Davor Iskra.

Dr. Jurica Ivko rođen je 21. prosinca 1963. godine u Rijeci, diplomirao je na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Rijeci 1989. godine, a u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Opatija bio je zaposlen od 24. ožujka 1992. godine.

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »