NK Opatija: Hat-trick Marka Francetića

nk_opatija_sm_1…osim kadeta, stariji mlađi pioniri također su odigrali svoje utakmice, a rezultate provjerite u nastavku teksta…
…protiv, izrazito, raspoložene Opatije gosti s Krka nisu imali nikakve šanse…

Opatija – Vikend u kojem se je obilježilo 100. godina postojanja NK Opatije, dodatno su uveličali i mlađi naraštaji koji su potvrdili da u klubu ima ‘forze’ za puno narednih godina. Prvi izvještaj koji možete pročitati, u nastavku teksta, je izvještaj s kadetske utakmice Opatije protiv Krka.
Obje momčadi su istrčali unatoč jakoj kiši i hladnom vremenu, i na početku najveća se je borba vodila na sredini terena. Domaćini su se bolje snašli po blatu i vodi, te su stvarali bolje prilike. U 15 minuti prvi je zaprijetio Margetić koji je lijepo prošao po desnoj strani, ali lošim udarcem šalje loptu preko gola. Opet u 20. minuti prolazi Margetić u šesnaesterac, daje povratnu loptu na koju nitko ne natrčava i gosti su se obranili.
Igrala se 25. minuta kad se posljednji domaći igrač Vuković poskliznuo i lopta dolazi do gostujućeg napadača kojeg zakašnjeli Uni ruši, gosti su tražili jedansterac, ali sudac samo odmahuje rukom. Domaći golman nije imao puno posla jer su gosti rijetko dolazili u izglednije prilike. Desna strana domaćina je dobro funkcionirala, no pred kraj poluvremena, najbolju šansu za domaćine ima Margetić koji se je našao ‘oči u oči’ s gostujućim vratarom, no bio je brzoplet i šalje loptu pokraj gola. S rezultatom 0:0 otišlo se na odmor.
Drugo poluvrijeme su domaćini stisnuli i to im se isplatilo. U 50. minuti duga lopta, odličnog Kovačevića, iznenadila je obranu i došla do usamljenog Francetića koji ju sretno i spretno šalje u nebranjeni dio mreže za 1 : 0. Nakon primljenog gola gosti su se malo trgnuli. Nespretnom reakcijom Kovačevića lopta dolazi do gostujuće devetke koja prizemnim udarcem puca, no nezaposleni Uni dobro brani i spašava svoja vrata.
Igrala se 60. minuta kada su domaćini povećali svoje vodstvo. Dobro proigravanje Margetića iskoristio je odlični Francetić koji rutinski posprema loptu u mrežu gostiju za 2 : 0. Domaćini nakon pogotka su malo stali na loptu, a zadnju priliku opet iskorištava Francetić. Duga lopta prema zadnjoj liniji i sekunda nepažnje dovoljna je da brzonogi Francetić opet dođe do lopte i zabije svoj prvi hat-trick ove sezone, za važnu pobjedu Opatijaca, s rezultatom od 3 : 0. Protiv, izrazito, raspoložene Opatije gosti s Krka nisu imali nikakve šanse. Domaćini su po jako teškom terenu, kiši i hladnoći uspjeli pobijediti, a titulu igrača utakmice ponijet će zasigurno domaći igrač Francetić koji je ”utrpao“ tri gola gostima.
Stadion Opatija
Opatija: Krk 3:0
Nk Opatija :
Uni, Kudrić, Tominić, Kovačević, Vuković (Hepp 67), Šaina, Margetić (Ribarić 65), Marinčić, Bečić (Sinožić 67), Francetić, Srok
Strijelci : 1:0 Francetić u 50′; 2:0 Francetić u 60′; 3:0 Francetić u 70′

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Kadeti

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Kadeti


Kratke izvještaje s utakmica mlađih i starijih pionira pročitajte u nastavku.
Prvenstvena utakmica 1. Omladinske lige PGŽ
Kategorija: Mlađi pioniri
Sudac: Davor Tadić iz Rijeke
NK OPATIJA – NK VINDODOL 0 : 1 (0:0)
NK Opatija:
Uzelac, Tešić (40′ Aganović ), Šaina, Vrdoljak, Smolica(27′ Pobar), Jukičić (31′ Gerčer), Cetin, Memeti (19′ Mataija), Blašković (41′ Augustinović ), Flego, Marković (50′ Zelenika)
Jedini strijelac na utakmici ujedno i pobjedonosni zgoditak postigao je Frane Vidović u 33′.
Prvenstvena utakmica 1. Omladinske lige PGŽ
Kategorija: Stariji pioniri
Sudac: Davor Tadić iz Rijeke
NK OPATIJA – NK VINODOL 2 : 1 (0:0)
NK Opatija:
Peruč, Rupnik, Mahulja, Mohorovičić, Kurti (36′ Juranović), Rigović (61′ Klarić), Monjac (69′ Nikčević ), Brubnjak (30′ Ciceran ), Bobinac, Štemberger (67′ Antolović), Poljak (51′ Jenuš )
Strijelci: 1:0 Rigović u 37′; 2:0 Bobinac u 60′; 2:1 Travaglia u 64′
Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi pioniri

Liburnija.net: Nogometni klub Opatija - Mlađi pioniri


Tino Sinožić, Mladen Sinožić / Liburnija.net
Vezane vijesti:
NK Opatija: Mlađi naraštaji uspješniji od vršnjaka
Počinje proslava sto godina NK Opatija
NK Opatija: Tri boda za Halubjan
NK Opatija: Prijateljske utakmice @ Rujevica
NK Opatija: 8 golova za laku pobjedu
NK Opatija: Kadeti slavili protiv Klane
NK Opatija: Mlađi uzrasti u akciji…
NK Opatija: Izvještaji s utakmica…
NK Opatija: Pobjeda veterana
NK Opatija: Juniori pobijedili, kadeti remizirali
Galerija zaboravljenih aseva: Povijesna utakmica s Hajdukom
Galerija zaboravljenih aseva: 1982. – 83. godina OD DNA DO VRHA…
Galerija zaboravljenih aseva: Zadnji Vološćani u seniorima
Galerija zaboravljenih aseva: Juniori – 1978.
Galerija zaboravljenih aseva: Back in ‘64
NK Opatija: Galerija zaboravljenih aseva…
______________________________________________________________________________________
Portal Liburnija.net; Vaše novosti iz Liburnije – Opatija, Kastav, Matulji, Lovran, Mošćenička Draga

error: Content is protected !!