Nastupom Ansambela Franca Miheliča nastavlja se program Matuljskih ljetnih večeri

Objavljeno 08.08.2017.

Odlična posjećenost obilježila je srpanjski program u Amfiteatru

Program ovog vikenda otvara Ansambel Franca Miheliča, koji uz ansamble braće Avsenik i Lojzeta Slaka stavljaju u sam vrh slovenske narodno-zabavne glazbe, a najpoznatiji su po pjesmama ”Veseli Ribničan”, ”Vračam se domov” i ”Moja ljubljena dežela”.

Matulji – Program Matuljskih ljetnih večeri nastavlja se i u kolovozu, a nakon što je Amfitatar ugostio drugu večer Kastav Blues Festivala, u njega će se u subotu, 12. kolovoza ”useliti” neka sasvim drugačija glazbena priča. Ovog vikenda, naime, koncert će održati Ansambel Franca Miheliča, koji uz ansamble braće Avsenik i Lojzeta Slaka stavljaju u sam vrh slovenske narodno-zabavne glazbe, a najpoznatiji su po pjesmama ”Veseli Ribničan”, ”Vračam se domov” i ”Moja ljubljena dežela”. Uz vođu ansambla, harmonikaša Franca Miheliča, nastupaju gitarist Milan Kokalj, basist Tadej Mihelič te vokalisti Bernarda Mihelič i Ivan Hudnik.

Nedjelja, 13. kolovoza rezevrirana je za filmski program, u kojem će uživati i veliki i mali. U 21 sat prikazat će se animirani film „Kuća velikog mađioničara“, a u 22.25 akcijski igrani film „Pad Londona“.

Glazba se u Amfiteatar vraća vikend kasnije, uz dvodnevni program Dana klapske pjesme. Tako će u petak, 18. kolovoza nastupiti Klapa Rožice iz Šapjana, koja djeluje od 2004. godine pod vodstvom maestre Ariane Bossi, a specifična je po tome što je u svoje nastupe uklopila i dijatoničnu harmoniku. Dva dana kasnije, u nedjelju 20. kolovoza, nastupit će Klapa Skalin iz Frlanije, osnovana 2010. godine pod vostvom prof. Anite Stupac Butorac, a na koncertu će im se pridružiti Mauro Staraj i Klapa Kamelija.

Kraj kolovoza donijet će i jedno zanimljivo ostvarenje klasične glazbe – u nedjelju 27. kolovoza nastupit će poznata riječka mezzosopranistica Diana Haller uz pratnju Ivane Vrban na klaviru i Anite Primorac na udaraljkama. Na repertoaru će se naći barokne skladbe, filmska glazba, pa sve do najpoznatijih opernih arija.

Kako je najavila zamjenica načelnika Matulja Eni Šebalj, pregršt programa Matuljce očekuje i u rujnu kada se održavaju dječji kazališni festival MaTaFun, manifestacija Znanost i umjetnost na ulici, koncert KUD-a Učka Matulji, sajam mladih inovatora Hrvatske te međunarodni festival male keramike Kolajnica.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »