MNK Gorovo viceprvak 2. HMNL – Zapad

Objavljeno 10.05.2012.

Liburnija.net: Ekipa MNK Gorovo

Zasluženu pobjedu ostvarili su boljom igrom i realizacijom svojih prilika iako je vratar gostiju Milenković u nekoliko navrata spašavao svoju momčad od uvjerljivijeg poraza.

Opatija – Derbi polusezone opravdao je svoju titulu izvrsnom igrom obje ekipe. MNK Grobnik potvrdio je ranije osiguran naslov prvaka 2. HMNL – zapad, pobjedom nad velikim rivalima iz Opatije.

Zasluženu pobjedu ostvarili su boljom igrom i realizacijom svojih prilika iako je vratar gostiju Milenković u nekoliko navrata spašavao svoju momčad od uvjerljivijeg poraza. Domaćin je utakmicu bolje otvorio iako je prvi pogodak Vujnović postigao tek u 12. minuti, u ranijoj fazi nekoliko prilika Lukačića i Pečara zaustavljali su obrambeni dvojac Šerifi – Brajković ili izvrsni Milenković. Gosti se vraćaju u igru u 16. Minuti kada Petričić prolazi po lijevoj strani i u sredini pred golom nalazi na usamljenog Tomića kojemu ne preostaje ništa drugo nego spremiti loptu u mrežu za rezultat od 1-1 s kojim se odlazi na predah. Grobnički “blitzkrieg” u drugom poluvremenu donio im je željenu pojedu. U dva navrata izašli su u kontru 3-1 protiv nemoćnih Opatijaca i najprije u 25. Minuti Marko Lukačić pronalazi “bračkog Ronalda” Ivana Grabara koji hladnokrvno poentira, potom u 26. Lukačić rješava pitanje pobjednika. Gorovo se budi zadnjih 10 minuta i u nekoliko navrata prijeti najboljem riječkom vrataru Hasanbegoviću, no samo veteran Kristijan Brajković uspijeva poslati loptu u njegov mrežu za konačnih 3-2.

– Na derbi smo došli bez čak petorice standardnih prvotimaca i nekolicine zamjenskih igrača, te smo se jedva skupili za ovu utakmicu. Kako je Grobnik već osigurao naslov prvaka, utakmica nije imala kompetitivni značaj, no mi smo bili izrazito motivirani da ih pobijedimo. Od početka nismo uspjeli uspostaviti našu prepoznatljivu igru, a čim bi netko od prvotimaca izašao na predah Grobnik je preuzeo terensku inicijativu. Zasluženo su pobijedili i želim im sve najbolje u kvalifikacijama za 1. HMNL. Posebno bih pohvalio najboljeg vratara zapadne regije, Edvina Hasanbegovića koji je u nekoliko navrata branio neobranjivo, te ponajboljeg pojedinca kapetana Vedrana Vujnovića, gospodina na terenu i izvan njega, rekao nam je Domagoj Tramontana iz redova Gorova.

MNK GROBNIK – MNK GOROVO: 3 -2 (1-1)
Dvorana u Mavrincima
SUCI: Robi Stojaković (Lovran), Željko Pavlešić (Rijeka)
DELEGAT: Nenad Ristić (Rijeka)
STRIJELCI: 1-0 Vujnović, 1-1 Tomić, 2-1 Grabar, 3-1 Lukačić, 3-2 Brajković
KARTONI: Žarković, Petričić

MNK GROBNIK: Arbanas, Tadejević, Popović, Dokmanović, Žarković, Vrebac, Vujnović, Grabar, Lukačić, Pečar, Hasanbegović

MNK GOROVO: Milenković, Gulić, Šerifi, Brajković, Francetić, Tomić, Živulić, Petričić

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »