Mladi opatijski kickboksač Kristian Kolaj osvojio broncu na Europskom prvenstvu

Objavljeno 12.09.2017.

Kristinan Kojal i Siniša Volarević

– Zahvaljujem svima koji su mi pružali podršku tijekom priprema, a posebno mom treneru Siniši Volareviću i svim članovima Opatija Fight Cluba, rekao je Kolaj nakon što se vratio u Hrvatsku.

Skopje – Tijekom cijelog prošlog tjedna u makedonskoj prijestolnici održavalo se Europsko prvenstvo u kickboxingu za kadete i juniore. U Skoplje je stiglo više od 1.500 mladih boraca sa svih strana Starog kontinenta, a u hrvatskoj reprezentaciji za svoje mjesto izborio se i mladi Opatijac Kristian Kolaj zahvaljujući tituli dvostrukog državnog prvaka ove godine.

Kolaj, koji je prošlog mjeseca napunio 18 godina, nastupao je u najatraktivnijoj disciplini, onoj po K1 pravilima. U svojoj kategoriji do 54 kilograma uspio je osvojiti brončanu medalju, nakon što je u borbi za mjesto u finalnom meču ipak bio bolji Vadim Timoshenko. Radi se o ruskom reprezentativcu koji je kasnije i uvjerljivo osvojio zlatnu medalju u toj kategoriji, čime je samo doprinio da Rusija još jednom ukupno bude daleko najuspješnija nacija na nekom velikom međunarodnom kickboxing natjecanju.

– Odlazak na Europsko prvenstvo predstavljao je novi izazov. Otišli smo s ciljem da se vratimo s medaljom, ovog puta je bila brončana. Općenito na turniru konkurencija je bilo izuzetno snažna. Zadovoljan sam s rezultatom, ali znam da mogu i hoću bolje. Zahvaljujem svima koji su mi pružali podršku tijekom priprema, a posebno mom treneru Siniši Volareviću i svim članovima Opatija Fight Cluba, rekao je Kolaj nakon što se vratio u Hrvatsku.

Vremena za odmor ipak nema previše, Kolaj bi u ring trebao ući ponovno već sredinom listopada s obzirom na to da se očekuje i njegov nastup na Opatija Fight Nightu 8.

N. Cvjetović / PodUčkun.net

Oznake:

Vrati se natrag »