Matuljske ljetne večeri ove nedjelje u Amfiteatar dovode popularnu Klapu Iskon @ Matulji

Objavljeno 14.07.2017.

Do kraja srpnja održat će se Matulji Etno Jazz Festival na kojem će gostovati Mia Dimišić, Večer klasike uz Jacuqesa Houdeka, nakon čega slijedi druga večer Kastav blues festivala.

Matulji – Matuljske ljetne večeri, koje su započele uz CIK Filmski festival početkom srpnja, nastavljaju se ovog vikenda, jer u nedjelju 16. srpnja u Amfiteatar stiže Klapa Iskon.

Jedna od najpoznatijih hrvatskih klapa osnovana je 2000. godine u Splitu, a ostvarila je više od tisuću nastupe diljem Hrvatske i suradnju s najistaknutijim glazbenicima u Hrvatskoj kao što su Gibonni, Luky, Neno Belan, TBF, Tedi Spalato i drugi.

Tjedan dana kasnije, u nedjelju 23. srpnja, održat će se novo izdanje Matulji Etno Jazz Festivala, na kojem će se „kućnom bandu“ The Cats pridružiti jedna od najkvalitetnijih novih pjevačica na domaćoj glazbenoj sceni, Mia Dimišić, koja je osvojila top-liste pjesmom „Život nije siv“. Upravo taj hit, ali i pjesme „Sanjaj me“, „Slobodna“, „Budi mi blizu“ i druge, publika će moći čuti u originalnoj i u jazz varijanti, za što će se pobrinuti odličan glazbeni sastav koji čine Vedran i Zvjezdan Ružić, Spartaco Črnjarić, Branko Sterpin, Adriano Bernobić i Franjo Črnjarić, za ovu priliku pridružit će im se i jedan od ponajboljih hrvatskih gitarista Ivan Pešut dobitnik brojnih strukovnih nagrada.

Srpanjska događanja zaključit će u nedjelju, 30. srpnja, Večer klasike uz Jacquesa Houdeka u sklopu programa Trifonija music. Jedan od najboljih vokala domaće glazbene scene izvest će svoje verzije brojnih domaćih i svjetskih glazbenih hitova i evergreena, ali i skladbi iz domene klasične, odnosno ozbiljne glazbe

Program u kolovozu tj. 4 kolovoza, otvorit će druga večer Kastav blues festivala, uz nastup dva iznimna banda – Luciano Cianci & Band i Soul Fingers. Luciano Cianci & Band čine Luciano Bradičić (13 godina) na bubnjevima, Melanie Simtschitsch (18 godina) na bas – gitari i Robert Bradičić na gitari. Repertoar grupe Luciano Cianci & Band sastoji se od obrada poznatih kompozicija fusiona, jazza, bluesa i rocka te autorskih kompozicija. Braća Denis i Haris, koji Soul Fingerse vode već 25 godina, život na pozornici uvelike mogu zahvaliti Blues Brothersima.

– Na sve programe ulaz je slobodan, a u slučaju kiše programi će se održati u alternativnim terminima prema najavi Općine Matulji putem medija. Općina Matulji poziva publiku da i ovog ljeta uživa u programu Matuljskih ljetnih večeri te u jedinstvenom prostoru i ugođaju Amfiteatra koji je dobio niz pohvala kako od samih izvođača tako i od strane publike, rezimirala je Eni Šebalj, zamjenica općinskog načelnika.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »