Matuljska tvrtka Hortirivera osigurala bespovratnu potporu za širenje proizvodnje prirodnih sredstava za čišćenje @ Rijeka

Objavljeno 14.09.2017.

Tvrtka trenutačno u ponudi ima šest linija proizvoda brenda pero® u kojima koristi isključivo sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala.

Matulji/Rijeka – Inovator i „zeleni“ poduzetnik Davor Ćiković iz Matulja, odnosno njegova tvrtka Hortiriviera, dobio je od Grada Rijeke i Zaklade Zaklada za financiranje izrade prototipova FIPRO 35 tisuća kuna bespovratne potpore za širenje proizvodnje prirodnih sredstva za čišćenje i pranje rublja pod nazivom „pero®“.

Kako se navodi na stranicama tvrtke Hortirivera, Davor je još kao student agronomije odlučio da će sve što će u životu raditi biti daleko od umjetnih pesticida, gnojiva i kemikalija koje se naširoko koriste. On je radije pedalirao ljeti na more u Dalmaciju, na balkonu uzgajao rajčice i iskušavao svoja prirodna sredstva za čišćenje u starim i oronulim studentskim stanovima. Sredstva su prošla test „dan poslije“ brišući tragove dobrih zabava, prolivenih pića, ostataka hrane i mnogobrojnih otisaka.

– U međuvremenu je Vedrana, Davorova sestra, postala mama dvoje najslađih malih filozofa pa je barba Davor uskakao za čuvanje. A Davorov najčešći odgovor na poziv za čuvanje bio je: „Dopalite, baš čistim!“ Tako se rodila ideja o čišćenju koje ne traži evakuaciju ljudi iz stana jer je prirodno, nema umjetne kemikalije i mirise i ne tjera suze na oči. Iz pero® laboratorija, izašla su sredstva koja su snažnija od agresivnih grizača kože nadimka „Blagi“ i nježnija od mačjeg brka. Čiste brzo, bez potreba za dodatnim ispiranjem otrovnih kemikalija, navodi se na stranicama tvrtke koja trenutačno u ponudi ima šest linija proizvoda u kojima koristi isključivo sastojke na bazi bilja i prirodnih minerala.

Hortiriviera, odnosno pero® je jedan od četiri projekta koji su dobili potporu u ukupnom iznosu od 175 tisuća bespovratnih kuna, namijenjenu komercijalizaciji inovativnih proizvoda i usluga, a izabrani su kao najbolji putem natječaja na koje je prijavljeno ukupno 13 projekata.

Najveća moguća potpora, u visini od 50 tisuća kuna, dodijeljena je tvrtka E-Glas vlasnika Miroslava Vrankića za projekt „Upravljanje okolinom za osobe s invaliditetom uz pomoć pogleda i glasa“. Tek nešto manje, 49.228,00 kuna subvencija dobit će Robert Basan za daljnji razvoj web-platforme MATDAT, koja se razvila iz 2010. godine pokrenute baza podataka o konstrukcijski relevantnim materijalima za primjenu u inženjerskim proračunima i razvoju proizvoda. Tvrtki Veritec Holding u vlasništvu Damira Grgića, koji se bavi stvaranjem branda inovativnih proizvoda za pomoć u pripremi hrane, dodijeljeno je 40.000,00 kn za, odnosno projekt „Pomagalo za jednoliko pečenje riba u pećnici“.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »