KKL 2013.: Glazbeno-scenska priča “Dragi moji” na Lokvini @ Kastav

Objavljeno 22.06.2013.

22_kastafsko_kulturno_leto

Songove će pjevati operne pjevačice iz kazališta Ivana pl. Zajca uz još nekoliko poznatih imena glazbene scene kao goste iznenađenja. Sve songove u živo prati Big-band sa svojim maestrom Josipom Pepijem Forembacherom.

Kastav – U organizaciji udruge Grad kulture, u nedjelju, 23. lipnja s početkom u 21 sat na kastavskoj Lokvini bit će izvedena predstava “Dragi moji”.

Spomenuta predstava je glazbeno-scenska priča koju svojim dolaskom u Kastav doživljava “prišlić” otkrivajući njegove posebnosti, vizualne ljepote, bogatu povijest i kulturnu baštinu, tradicionalne običaje, ljubav, tugu i veselje. Sa željom da svoje zadovoljstvo i sreću prenese na svoje koje je napustio, piše pismo koje uobičajeno počinje s “Dragi moji”.

Arhiva Liburnija.net: Dean Maslić u glumačkom zanosu

Arhiva Liburnija.net: Dean Maslić u glumačkom zanosu

Glumci-amateri u ovoj predstavi su članovi udruge “Grad kulture” a koji su se već ranije proslavili kroz svoj vrlo zapaženi nastup u predstavi koja je ocjenjena za najbolju predstavu na nivou Hrvatske. Njihov glumački talent doći će do izražaja i ovdje uz pomoć vrsnog profesionalca, prekaljenog kazalištarca Sašu Matovinu. Songove će pjevati operne pjevačice iz kazališta Ivana pl. Zajca uz još nekoliko poznatih imena glazbene scene kao goste iznenađenja. Sve songove u živo prati Big-band sa svojim maestrom Josipom Pepijem Forembacherom, koji su također članovi udruge “Grad kulture”.

Predstava je nastala prema ideji Božice Zupičić, tekst je napisao Marijan Knez dok režiju potpisuje Mensur Puhovac. Glumačke role ‘odraditi’ će: Saša Matovina (Mate) – prišlić, Jasminka Kosovel (Kate) – njegova žena, Dean Maslić – gradonačelnik, Marijan Knez – učitelj, Gordan Kinkela (Zvane) – bačvar, Sanjin Filipović (lojzić) – postolar, Damir Kranjac (Frane) – oštar, Antonijo Sušanj (Berto) – glazbenik i Mirna Rubeša – recitator. Kao solisti nastupaju Bruno Krajcar, Anamarija Knego, Marijana Prohaska, Ana Horvat, Joso Bajok, Saša Matovina i Muška klapa Kastav, dok je za glazbu zadužen Big-band i Josip Pepi Forembacher.

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna.

Ivan Mellor / Liburnija.net

Oznake: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »