Jutarnji list: Dujmić najrastrošniji u Hrvatskoj!

Foto: Facebook.com

Foto: Facebook.com

Prema podacima koji su prezentirani gradskim vijećnicima, Opatija je pretprošlu godinu završila s pet milijuna kuna ”u crvenom”. No, taj je iznos prema pisanju Jutarnjeg lista – koji kao izvor navodi podatke Ministarstva financija – daleko veći.

Opatija – Analiza proračunskih troškova i ”manjka” u gradskim blagajnama, što ju je u svom jučerašnjem broju objavio Jutarnji list, pokazuje da je opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić u 2011. godini napravio najveći budžetski minus u čitavoj Hrvatskoj.

Naime, prema podacima koji su prezentirani gradskim vijećnicima, Opatija je pretprošlu godinu završila s pet milijuna kuna ”u crvenom”. No, taj je iznos prema pisanju Jutarnjeg lista – koji kao izvor navodi podatke Ministarstva financija – daleko veći.

Kako piše zagrebački dnevnik, ”minusi po gradovima kreću se od minimalnih 0,2 posto do visokih 25,8 posto, koliko je u 2011. zabilježio gradonačelnik Opatije, SDP-ov Ivo Dujmić”. Podsjetimo, proračun je te godine bio planiran na oko 138 milijuna kuna, što bi prema ovom postotku, značilo da minus iznosi gotovo 35 milijuna kuna! Jutarnji, doduše, iznosi nešto drugačije podatke, koji se vjerojatno odnose na iznos proračuna bez prensenih sredstava – ”Dujmićev minus gradske blagajne najveći je među svima, pokazuju analize podataka Ministarstva financija koje je napravio istraživački tim hrvatskog izdanja časopisa Forbes. Dujmić je u 2011. potrošio 111,3 milijuna kuna, a imao je na raspolaganju 88,5 milijuna”, napisao je Jutarnji list.

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!