Jubilarni eko-program: Deseto izdanje sajma Zeleni Kastav održat će se sutra na Trgu Fortica

Objavljeno 13.08.2017.

Predstavit će se dvadesetak certificirani i necertificiranih proizvođača koji će ponuditi razne proizvode – od mlijeka i mliječnih proizvoda, preko meda, žitarica, sirupa, ulja, sokova i marmelada do bioloških sredstava za čišćenje i energetskih pločica.

Kastav – Okruglo, deseto izdanje sajma Zeleni Kastav održat će se u organizaciji Grupe solidarne razmjene (GSR) Opatija sutra, u ponedjeljak, 14. kolovoza na Trgu Fortica od 17 do 20 sati. Predstavit će se dvadesetak certificirani i necertificiranih proizvođača koji će ponuditi razne proizvode – od mlijeka i mliječnih proizvoda, preko meda, žitarica, sirupa, ulja, sokova i marmelada do bioloških sredstava za čišćenje i energetskih pločica.
– Zamolili smo “Bistro Loža” da specijalno za ovu prigodu od visokokvalitetnih namirnica naših proizvođača u svojoj kuhinji skuhaju i svom bistrou ponude marendu. Obzirom da je ljeto i da je riba zdrava, u ponudi ce biti Varijacije na temu “riba i povrce “sa domaćim kruhom… Na ovaj način namirnice možete ne samo kupiti, već i kušati, kazala je Irena Kukurin Barić uime organizatora.

Uz ovaj program, nazvan „Večeras ne kuham“, nastavit će se i već uobičajena viseća izložba Dječjeg vrtića “Vladimir Nazor” Kastav na kojoj će mališani predstaviti svoje slike voća i povrća te natpisa dobrodošlice.

Grupa solidarne razmjene Zapad u suradnji s Društvom prijatelja waldorfske pedagogije, u sklopu ovog projekta, pripremit će svojevrstan nastavak filma iz prošlomjesečne projekcije pod nazivom “Demain”/ “Sutra”. Film će biti prikazan 4. rujna u 19 sati pod Gradskom ložom u Kastvu.

– Riječ je o inspirativnom dokumentarnom filmu koji daje pregled načina na ljudi svijet čine boljim, humanijim i održivijim, a život kvalitetnijim. Film daje rješenja i prikazuje pozitivne priče i iskustva različitih zemalja, na koje se i drugi mogu ugledati i pomoći svojim malim zajednicama, kazala je Kukurin Barić.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , ,

Vrati se natrag »