Iz HNK Rijeka najavili sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba

Objavljeno 16.07.2017.

U nadolazećem tjednu bit će održan sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba na kojem će glavna tema biti navedeni događaj s ciljem da se u budućnosti izbjegnu prizori sa subotnje utakmice i ponovo u centar pažnje vrate uspjesi Rijeke na travnjaku.

Rijeka – Jučerašnji susret između Rijeke i Slavena imao je treće poluvrijeme. Naime, po završetku utakmice, neposredno nakon što su igrači ‘Rijeke’ podigli pobjedničke valove, došlo je do sukoba Armade i pripadnika interventnih snaga s unutarnje strane ograde u podnožju istočne tribine.

– Sinoć je na riječkom stadionu Rujevica održano javno okupljanje – nogometna utakmica I. HNL između HNK «Rijeka» iz Rijeke i NK «Slaven Belupo» iz Koprivnice. Na utakmici je bilo nazočno oko 5 600 gledatelja. Tijekom utakmice su privedene tri osobe zbog alkoholiziranosti i počinjenja prekršaja iz domene Zakona o sprječavanju nereda na sportskim natjecanjima. Na kraju javnog okupljanja došlo je do narušavanja javnog reda i mira oko 22.51 sati na način da je više navijača HNK “Rijeka” napalo zaštitara angažiranog na osiguranju javnog skupa koji je intervenirao zbog penjanja navijača na zaštitnu ogradu, a potom i na policijske službenike Interventne jedinice policije Rijeka koji su intervenirali na zahtjev zaštitara. Policijski službenici su u uspostavljanju javnog reda i mira i u obrani od napada, primijenili sredstva prisile. U tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi počinitelji narušavanja javnog reda i mira te sve okolnosti ovog događaja, stoji u priopćenju PU Primorsko – goranske.

Vezano uz jučerašnji događaj i predstavnici HNK Rijeka objavili su priopćenje.

– Hrvatski nogometni klub Rijeka ne podržava nikakav oblik nasilja niti protuzakonitog ponašanja i poduzet će sve kako bi se naši navijači osjećali sigurno prilikom posjete našeg stadiona kao što je to i bio slučaj u protekloj sezoni. Vezano za pojedinosti o događaju na subotnjoj utakmici molimo Vas da se obratite Policijskoj upravi Primorsko-goranskoj koja sukladno članku 8. stavak 2. Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima ujedno i rukovodi cjelokupnim osiguranjem redarske službe i policije te se očekuje da će izdati službeno priopćenje. S obzirom da su kamere video nadzora koje pokrivaju tribine stadiona pod ingerencijom isključivo MUP-a odnosno djelatnici kluba nemaju ovlasti za uvid u snimljeni materijal nismo u mogućnosti komentirati navedeni događaj već je od strane kluba zatraženo službeno izvješće policije. Od strane Hitne pomoći potvrđeno je da na samom stadionu nije bilo intervencije odnosno nitko od navedenih sudionika događaja (posjetitelja, redara i policije) nije zatražio liječniku pomoć. U nadolazećem tjednu bit će održan sastanak predstavnika navijačke skupine, zaštitarske tvrtke, policije i predstavnika kluba na kojem će glavna tema biti navedeni događaj s ciljem da se u budućnosti izbjegnu prizori sa subotnje utakmice i ponovo u centar pažnje vrate uspjesi Rijeke na travnjaku, stoj u priopćenju objavljenom na službenim stranicama HNK Rijeka.

N. C. / PodUčkun.net

Vrati se natrag »