Gradonačelnik Dujmić obmanuo Vijeće: Akcija mladih podnosi kaznenu prijavu @ Opatija

Objavljeno 18.04.2017.

Arhiva

Arhiva

Dujmić je obećao raspisati natječaj za reviziju KTC-a, ali to nije učinio. Rok za pokretanje postupka istekao je u četvrtak, 13. travnja, a dosad nije objavljen nikakav poziv niti imenovanje neovisnog revizora koji bi trebao procijeniti je li kod realizacije KTC-a sve bilo odrađeno po zakonu i pravilima struke.

Opatija – Gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić oglušio se na odluku Gradskog vijeća o pokretanju neovisne revizije projektiranja i izgradnje Kulturno-turističkog centra. Podsjetimo, na sjednici održanoj 14. ožujka vijećnici su zadužili gradonačelnika Dujmića da u roku od 30 dana pokrene postupak revizije ove kapitalne investicije, i to na inicijativu Akcije mladih koja je i tražila uvrštenje te teme na dnevni red Vijeća.

Igor Puž i Robert Kurelić vijećnici Akcije mladih @ Opatija

Igor Puž i Robert Kurelić vijećnici Akcije mladih @ Opatija

Rok za pokretanje postupka istekao je u četvrtak, 13. travnja, a dosad nije objavljen nikakav poziv niti imenovanje neovisnog revizora koji bi trebao procijeniti je li kod realizacije KTC-a sve bilo odrađeno po zakonu i pravilima struke. Na nedavnoj sjednici Vijeća, održanoj 11. travnja, na to je podsjetio i Igor Puž iz Akcije mladih, upitavši Dujmića planira li postupiti po odluci Vijeća. Puž je kazao i da je kao vijećnik pokušao od gradskih službi dobiti odgovor o tome je li što pokrenuto po pitanju revizije, ali da je od pročelnice dobio odgovor kako o tome nemaju saznanja, te da je njegov upit proslijeđen gradonačelniku.

– Gradonačelnik je od ovog Vijeća dobio rok od 30 dana. Ja jako dobro znam kada taj rok istječe, i do petka, 14. travnja bit će na gradskim stranicama objavljen natječaj za neovisnog revizora koji će pregledati projekt KTC-a, obećao je Dujmić prije svega tjedan dana, da bi zatim prekršio i to obećanje, i probio produženi rok od jednog dana koji je sam sebi zadao.

Naime, natječaj na gradskim stranicama još uvijek nije raspisan, a 14. travnja umjesto tog natječaja, objavljena je u dnevnim novimana, kao oglas, i na gradskim stranicama obavijest o izmjenama prostorno-planske dokumentacije.

Uime Akcije mladih, Igor Puž kazao je da će njegova stranka podnijeti kaznenu prijavu zbog toga što je Dujmić doveo vijećnike u zabludu, ali i zbog toga što se oglušio na valjanu odluku Vijeća.

– Gradonačelnik Dujmić nije postupio po nalogu najvišeg predstavničkog tijela ovog Grada, Gradskog vijeća i oglušio se na izravni nalog koji je podržala većina vijećnika. Time je prekršio članak 48. Zakona o lokalnoj i područnoj (regionalnoj) samoupravi. Razočarani smo i uvrijeđeni tim postupkom, tim više što nas je prije svega nekoliko dana gradonačelnik Dujmić uvjeravao kako će poštovati volju Vijeća. Akcija mladih ide do kraja u razrješenju ove situacije, želimo saznati kako su se trošili novci kod izgradnje KTC-a. Dali smo gradonačelniku razuman rok od 30 dana, nije pokrenuo ništa, a sada ćemo mi pokrenuti postupak protiv njega i podignuti kaznenu prijavu, istaknuo je Puž.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »