Gala koncert operne dive Natalie Ushakove otvara Kulturno-turistički centar Gervais @ Opatija

Objavljeno 18.04.2017.

disco gervais 2017

Prije službenog otvorenja 28. travnja, održat će se i Dani otvorenih vrata za građane i posjetitelje, od 21. do 23. travnja u vremenu od 11 do 16 sati, kako bi svi koje zanima to zanima, mogli vidjeti kako Gervais izgleda, kakvim kapacitetima i mogućnostima raspolaže.

Opatija – Gala koncertom operne dive Natalie Ushakove uz pratnju orkestra Opere HNK Ivana pl. Zajca Rijeka kojim ravna maestro Marco Boemi u petak 28. travnja u 20 sati otvara se Kulturno-turistički centar Gervais u Opatiji, najavljeno je danas na tiskovnoj konferenciji. Nakon svečanog otvorenja, istog dana oko 23 sata, u kupskom prostoru u prizemlju KTC-a, održat će se koncert grupe Vatra.

Vatra

Vatra

Prije službenog otvorenja, održat će se i Dani otvorenih vrata za građane i posjetitelje, od 21. do 23. travnja u vremenu od 11 do 16 sati, kako bi svi koje zanima to zanima, mogli vidjeti kako Gervais izgleda, kakvim kapacitetima i mogućnostima raspolaže.

Ravnatelj Opere HNK Ivana pl. Zajca Petar Kovačić zahvalio je što je upravo orkestru riječke Opere omogućeno da sudjeluje u svečanosti otvorenja Gervaisa.

– Sjajan je to znak buduće suradnje. Rijeci trenutno nedostaje jedna ovakva dvorana i drago mi je što je Opatija ima. Vjerujemo da će dvorana biti puna i da će ljudi uživati u klasičnim notama, komentirao je Kovačić. Program koncerta raznovrstan je, pa će, nada se Kovačić, svi moći uživati i pronaći nešto za sebe.

U organizaciju otvorenja Gervaisa uključili su se i opatijski ugostitelji. Oni su ovim povodom osnovali tvrtku Opatijski ugostitelji d.o.o. koja će organizirati uslužnu djelatnost u klupskom prostoru, ali i biti ekipirana za pružanje drugih srodnih usluge, poput mogućnosti organizacije cateringa za masovnija događanja, spomenuo je danas jedan od opatijskih ugostitelja predstavnicima medija Stipe Dunatov.

Natalia Ushakova

Natalia Ushakova

Predstavnici medija danas su tako imali priliku obići sve prostore Gervaisa: od prizemlja, u kojem je smješten klupski prostor koji može primiti oko tisuću posjetitelja, preko Velike dvorane na drugom katu namijene odvijanju značajnih kazališnih i koncertnih produkcija, a eventualno i određenih kongresnih zbivanja, koja ima kapacitet 500 do 800 mjesta u gledateljstvu. Iznad gledališta u centralnoj dvorani smještena je galerija.

Na prvom katu nalazi se Mala dvorana, uz koju je veliki foaje, a iz svakog ugla Gervaisa pruža se zadivljujući pogled na opatijske secesijske građevine, parkove i more.

Inače, izgradnja KTC-a Gervais koštala je 41,5 milijuna kuna bez pdv-a, kako su naveli na službenim gradskim stranicama. Grad Opatija za izgradnju ovog centra podigao je kredit kod Erste&Steiermarkischebank d.d. 2013., na rok otplate 15 godina.

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »