Francesco Squarcia i Aleksandar Valenčić – Glazbeni virtuozi na Trsatskoj gradini

Objavljeno 15.08.2017.

– Na Gradini će to zasigurno biti nezaboravna glazbena večer prožeta zvukovima koji dotiču vaše emocije u izvedbi dvoje glazbenih virtuoza, istaknuli su organizatori.

Rijeka – Na Trsatskoj gradini u srijedu, 16. kolovoza slijedi nastup Francesca Squarcie, višestruko nagrađivanog glazbenika, koji već dugi niz godina surađuje s najprominentnijim međunarodnim koncertnim institucijama, a u sklopu Ljeta na Gradini nastupa u pratnji svestranog aranžera i kompozitora Aleksandra Valenčića.

Francesco Squarcia osnivač je i pokretač gudačkog ansambla “I Cameristi Italiani” s kojim je odlikovan prestižnom nagradom u umjetnosti i kulturi LA RUOTA D’ORO. Promovirao je izvedbe i snimanje brojnih CD-a s nadasve originalnim djelima, a 2013. dodijeljen mu je Zlatni grb grada Rijeke tokom svečane sjednice koja se tradicionalno održava na dan Svetog Vida.

Aleksandar Valenčić u svojim kompozicijama i aranžmanima često kombinira elemente klasične, folk i etno glazbe tvoreći tako razne vrste „crossovera“. Uz mnoge nagrade na festivalima u Hrvatskoj koje je postigao kao kompozitor i aranžer, pet puta je sudjelovao u pobjedama na nacionalnim izborima za Eurovision Song Contest. Na Gradini će to zasigurno biti nezaboravna glazbena večer prožeta zvukovima koji dotiču vaše emocije u izvedbi dvoje glazbenih virtuoza.

Početak koncerta je u 21 sat, a ulaz za posjetitelje otvara se sat vemena ranije. Ulaznice se u pretprodaji mogu kupiti u Vintage baru na Trsatskoj gradini, Dallas music shopu i u sustavu mojekarte.hr po cijeni od 30 kn, odnosno 40 kn na dan koncerta za sjedenje.

I. M. / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , ,

Vrati se natrag »