VIDEO, FOTO: Uzbudljiv početak sportskog vikenda – 560 trkača s draške rive krenulo u osvajanje Učke @ Mošćenička Draga

Objavljeno 10.09.2017.

Zahtjevne uspone pratili su i zahtjevni vremenski uvjeti, jer tijekom dana smjenjivali su se kišna i sunčana razdoblja, no usprkos tome trkači su imali prigodu iskusiti jedinstvenu utrku koja spaja sportsku aktivnost s uživanjem u prekrasnom krajoliku u kojem su spojene more i planine, mediteranska klima i raznolika šumska flora, okrunjene prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev. Veliku fotogaleriju sa starta utrke pogledajte na ovom linku

Mošćenička Draga – Ukupno 560 trkača otisnulo se jučer s mula u Mošćeničkoj Dragi na zahtjevnoj utrci Učka Trail koja je na svojem jubilarnom petom izdanju okupila natjecatelje iz čak 23 zemlje. Od starta kraj mora trkače su do cilja na istom mjestu vodile staze učkarskim obrnocima, uz tri različite dužine – najkraća staza Perun duga je bila 16 kilometara, srednje teška Blue staza 31 kilometar, a najzahtjevnija je bila staza Green duga čak 42 kilometra.

Zahtjevne uspone pratili su i zahtjevni vremenski uvjeti, jer tijekom dana smjenjivali su se kišna i sunčana razdoblja, no usprkos tome trkači su imali prigodu iskusiti jedinstvenu utrku koja spaja sportsku aktivnost s uživanjem u prekrasnom krajoliku u kojem su spojene more i planine, mediteranska klima i raznolika šumska flora, okrunjene prekrasnim pogledom na Kvarnerski zaljev.

Prvi su u cilj stigli natjecatelji s rute Perun, među kojima je najbrži bio Slovenac Simon Strnad (Kroufe.com Astraea) kojemu je za prelazak 16 kilometara bilo dovoljno 1 sat, 26 minuta i 13 sekundi. Sonja Kyrola iz Finske (Leo Travels) slavila je među damama s rezultatom od 1:38,48. Plavu stazu prvi je savladao Jošt Lapajne iz Slovenije (TSK Idrija) i to za 2 sata, 36 minuta i 22 stotinke, dok je u ženskoj konkurenciji slavila njegova sunarodnjakinja Mojca Koligar (ŠD Mojca in Kekec) s vremenom 3:14,08. Slovenci su dominirali i u najtežim uvjetima, pa je zelenu stazu najbrže prešao Anže Šank (ŠD Jezersko) s vremenom 4:01,09. Jasmini Jelovšek (ŠD Jezersko), najbržoj ženi na ovoj stazi, za dolakaz do cilja treballo je 4 sata, 54 minute i 46 stotinki.

Utrka Učka Trail bila je prvi dio draškog Učka Outdoor vikenda, u sklopu kojeg će se danas, u nedjelju 10. rujna održati rekreativna biciklistička utrka Učka 2017 za koju je već prijavljeno više od stotinu biciklista. Utrka će se održati na stazi od Drage do Učke, dužine oko 30 kilometara, uz start u 9 sati.

Veliku fotogaleriju sa starta utrke pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net

Oznake: , , , , , , , ,

Vrati se natrag »