FOTO, VIDEO: Najavljen program Liburnicona 2012 – predavanja, igre i kvizovi @ Opatija

Ovogodišnje izdanje festivala održat će se 17. i 18. kolovoza u posebno uređenom prostoru Osnovne škole ”R.K.Jeretov” Opatija, a glavna atrakcija bit će gostovanje kanadskog pisca Stevena Eriksona.

Tošina – Razbacani nadgrobni spomenici od kartona, kaciga sajlonskog ”tostera”, velika mapa za igru ”Settlers of Catan”, ogromna krila šišmiša i hrpica kreativaca koja dovršava scenografiju i dekoracije ovogodišnjeg SF & Fantasy festivala Liburnicon poslužile su kao pozadina jučerašnje konferencije za novinare na kojoj je najavljen program dvodnevne manifestacije.

– Uz već uobičajene atrakcije Liburnicona kao što su igre, kvizovi i prezentacije, ove godine pripremili smo i neke nove. Među ostalim, svakako će zanimljivi biti i koncerti grupe Shamrock, koja će u subotu predstaviti svoj veseli irski folk izričaj, a gotovo isti članovi čine i grupu Svarica koja će u petak nastupiti s glazbom temeljnom na staroslavenskoj mitologiji i tradiciji, objasnio je Ivan Cerovac iz Kulturnog fronta, opatijske udruge koja ove godine slavi desetu obljetnicu postojanja, i čiji je krunski projekt upravo Liburnicon.

Ovogodišnje izdanje festivala održat će se 17. i 18. kolovoza u posebno uređenom prostoru Osnovne škole ”R.K.Jeretov” Opatija, a glavna atrakcija bit će gostovanje kanadskog pisca Stevena Eriksona. On u Opatiji boravi mjesec dana, gdje radi na svom novom romanu, a na Liburniconu će se predstaviti u ulozi gosta, ali i predavača.

– Erikson će oba dana sudjelovati u programu. U petak će održati druženje s fanovima i odgovarati na njihova pitanja, a u subotu će, budući da je po struci arheolog i antropolog, održati predavanje o paleontologiji. To će se odlično uklopiti u glavnu temu ovogodišnjeg festivala – ”Drevne civilizacije“, a upravo će tu temu nositi i talk show koji već godinama vodi Krešimir Mišak. Uz to, dr. Amir Muzur pojasnit će postoji li medicinsko objašnjenje fenomena vampira i vukodlaka, Ivan Šimatović govorit će o pretpovijesnim nuklearnim ratovima, Korado Korlević o svemiru, Mladen Ban o Klingonskoj kulturi i običajima, a očekuje nas još i mnogo više od nabrojanog, objasnio je Cerovac.
Kompletan program Liburnicona može se pronaći na službenim stranicama festivala.

[nggallery id=349]

Liburnicon 2012. Trailer

Davor Žic / Liburnija.net

error: Content is protected !!