FOTO: U ritmu polke – Ansambel Franca Miheliča oduševio ljubitelje slovenske narodno-zabavne glazbe @ Matulji

Objavljeno 16.08.2017.

U ritmu polke prohujala je večer uz glazbenike koji su najpoznatiji po skladbama ”Veseli Ribničan”, ”Vračam se domov” i ”Moja ljubljena dežela”, a kako je to izgledalo u Amfitetaru pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Matulji – Ansambl Franca Miheliča nastupio je sinoć u matuljskom Amfiteatru gdje se okupio velik broj ljubitelja slovenske narodno-zabavne glazbe, a glazbenici koji se svrstavaju u sam vrh ove muzičke ”niše” pružili su im pregršt razloga za zadovoljstvo.

U ritmu polke prohujala je večer uz glazbenike koji su najpoznatiji po skladbama ”Veseli Ribničan”, ”Vračam se domov” i ”Moja ljubljena dežela”, a uz vođu ansambla, harmonikaša Franca Miheliča, nastupili su gitarist Milan Kokalj, basist Tadej Mihelič te vokalisti Bernarda Mihelič i Ivan Hudnik. Kako je to izgledalo u Amfitetaru pogledajte u velikoj fotogaleriji na ovom linku.

Program Matuljskih ljetnih večeri u kolovozu se nastavlja Danima klapske pjesme ovog vikenda. Tako će u petak, 18. kolovoza nastupiti Klapa Rožice iz Šapjana, koja djeluje od 2004. godine pod vodstvom maestre Ariane Bossi, a specifična je po tome što je u svoje nastupe uklopila i dijatoničnu harmoniku. Dva dana kasnije, u nedjelju 20. kolovoza, nastupit će Klapa Skalin iz Frlanije, osnovana 2010. godine pod vostvom prof. Anite Stupac Butorac, a na koncertu će im se pridružiti Mauro Staraj i Klapa Kamelija.

Uz glazbene nastupe, program Matuljskih ljetnih večeri obilježio je i zanimljiv filmski program, pa su tako prošle nedjelje mališani mogli uživati u animiranom filmu „Kuća velikog mađioničara“, a oni nešto stariji u napetom akciću „Pad Londona“. Fotogaleriju s ove filmske večeri za sve generacije pogledajte na ovom linku.

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Oznake: , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »