FOTO: Tradicionalna zdravica na terasi hotela Kvarner okupila tisuću gostiju @ Opatija

Objavljeno 02.01.2014.

novogodisnja_zdravica_opatija_hotel_kvarner_2013

Među čestitarima su se na terasi Kvarnera našli i primorskogoranski župan Zlatko Komadina kojije svima poželio ”sretnu i zdravu 2014.” te čestitao ”veliki jubilej gradu u kojem je nastao hrvatski turizam” te zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner.

Opatija – Tradicionalna novogodišnja zdravica opatijskog gradonačelnika, koja se održava 1. siječnja točno u podne, jučer je na terasi hotela Kvarner i okolnom prostoru obalne šetnice okupila oko tisuću ljudi – uglavnom turista, ali i Opatijki i Opatijaca…

pol_novogodisnja_zdravica_2014

Zaplovili smo u novu 2014. godinu, a čast mi je što vam danas mogu poželjeti da vam bude sretna, vesela i uspješna. Hvala vam što ste za destinaciju novogodišnjeg dočeka izabrali upravo Opatiju, koja ove godine obilježava 170 godina organiziranog turizma, jer se izgradnja Ville Angioline 1844. godine smatra početkom turizma u Opatiji, ali i čitavoj Hrvatskoj, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić, uz kojeg su zdravici prisustvovali njegovi zamjenici Marina Gašparić i Fernando Kirigin, direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić, te predsjednik Gradskog vijeća Viktor Peršić, koji su uz prevoditelje ponovili zdravicu na osam europskih jezika – njemačkom, talijanskom, slovenskom, mađarskom, francuskom, španjolskom, ruskom i engleskom.

Nakon zdravice, uz glazbu puhačkog orkestra Lovran, posjetitelji su mogli zadržati jednu od 2.000 čaša koje su se kao suvenir na opatijsku Novu godinu izradile posebno za ovu priliku, te imale ugraviranu brojku 170 kao podsjetnik na velik opatijski jubilej.

Među čestitarima su se na terasi Kvarnera našli i primorsko-goranski župan Zlatko Komadina kojije svima poželio ”sretnu i zdravu 2014.” te čestitao ”veliki jubilej gradu u kojem je nastao hrvatski turizam” te zamjenica gradonačelnika Beča Renate Brauner.

Veliko mi je zadovoljstvo prvi dan u novoj i svježoj godini provesti s vama, na ovom prekrasnom mjestu, u ovom prekrasnom gradu. Stotinu i sedamdeset godina opatijskog turizma znači i stotinu i sedamdeset godina zajedničke povijesti Opatije i Beča, a sada ćemo dijeliti i zajedničku budućnost u Europskoj uniji, kazala je Brauner, poželjevši svima “prvenstveno mir, sreću, zdravlje i dobru budućnost”.

Foto-galeriju pogledajte na ovom linku

Davor Žic / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

Oznake: , , , , , , , , , , , ,

Vrati se natrag »