FOTO: Prosvjed na Puževom bregu – mještani ujedinjeni protiv repetitora @ Pobri

Tihi prosvjed mještana Pobri

Tihi prosvjed mještana Pobri

Vlasnici kuće na koju je postavljen repetitor poželjeli su raskinuti ugovor s VIP-om, no druga strana im to ne dozvoljava, i – prema riječima mještana – prijeti milijunskim tužbama za naknadu troškova. Ipak, mještani naglašavaju kako neće odustati od svojih prosvjeda protiv ”opasnog” repetitora, te da će učiniti sve što budu mogli da se njegova izgradnja ne dovrši. Fotogaleriju prosvjeda pogledajte na ovom linku

Pobri – Mještani Puževog brega i Pobri okupili su se jučer u velikom broju na prosvjedu protiv postavljanja VIP-ova repetitora na kuću jednog njihovog sumještana. Prosvjed je održan pred crkvicom Sv. Ane, i radilo se tek u jednom u nizu okupljanja mještana na kojima izražavaju zabrinutost zbog negativnih posljedica koje će snažni signali imati na njihovo zdravlje i zdravlje njihove djece.

prosvjed_mjestana_repetitor_pobri_2014_1

Prema riječima mještana, postavljanje repetitora započelo je 29. ožujka, a dan kasnije mještani su organizirali prvi prosvjed, alarmirali policiju i uspjeli zaustaviti postavljanje bazne stanice bez koje repetitor ne može funkcionirati.

– Ovo je vrlo neugodna situacija. Prvenstveno mi nije ugodno živjeti na mjestu pedesetak metara udaljenom od kuće na koju je postavljen repetitor. Stvar je prevencije, a kada si svjestan činjenice da i mali uređaji zrače, onda znaš kakva je situacija s repetitorom koji pokriva radijus od 4 kilometra. Situacija se dodatno komplicira činjenicom da se i obitelj koja je dozvolila postavljanje sada našla u vrlo nezgodnoj situaciji. Naime, oni bi htjeli razvrgnuti ugovor, no financijske reperkusije prema informacijama iz VIP-a bile bi ogromne. Prema navodima s kojima ja raspolažem trebali bi se pokriti troškovi stavljanja i uklanjanja antene te izgubljena dobit. Više od 150 mještana je stavilo svoj potpis i izjasnili su se protiv repetitora, a ja kao predsjednik MO odbora, koji je svojevrsna produžena ruka građana, moram poštivati njihove želje. Mnogi mještani danas su istaknuli da su voljni financijski pomoći obitelji, pa ćemo vidjeti kako će se situacija razvijati. No, postoji i ona lošija varijanta, a to je podizanje tužbe uz obustava radova, kazao je Danko Žitinić.

Naime, vlasnici kuće na koju je postavljen repetitor poželjeli su raskinuti ugovor s VIP-om, no druga strana im to ne dozvoljava, i – prema riječima mještana – prijeti milijunskim tužbama za naknadu troškova. Ipak, mještani naglašavaju kako neće odustati od svojih prosvjeda protiv ”opasnog” repetitora, te da će učiniti sve što budu mogli da se njegova izgradnja ne dovrši.

Fotogaleriju prosvjeda pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: Tomislav Zemanek

error: Content is protected !!