FOTO: Održana prezentacija ‘Shanghai meets Croatia in Opatija’ @ Villa Angiolina

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Posjet TZ Shanghai i potpisiva

Kineska delegacija boravi u Opatiji tri dana s ciljem upoznavanja Opatije i hrvatskog tržišta te istraživanja mogućnosti suradnje kineskih i hrvatskih partnera. Fotogaleriju s potpisivanja pisma namjere pogledajte na ovom linku

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Posjet TZ Shanghai i potpisiva

Opatija – Pismo namjere o budućoj suradnji između turističkih zajednica Shanghai i Opatija jučer su u Vili Angiolini predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang i predsjednik TZ grada Opatije Ivo Dujmić.

Prezentaciju grada Shanghai pod nazivom «Shanghai meets Croatia in Opatija» održali su predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang i zamjenik direktora TZ Shanghai Ping Chen, a prisutna je bila i generalna direktorica Shanghai China Travel International Ltd. Bei Zheng, direktor Glavnog ureda Hrvatske turističke zajednice Ratomir Ivičić te dekanica Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu prof.dr.sc. Dora Smolčić Jurdana, kao i predstavnici grada Opatije, Turističkog vijeća TZ grada Opatije, UHPA-e, hotelskih kuća i turističkih agencija.

U pozdravnom govoru gradonačelnik Ivo Dujmić istaknuo je da je posjet delegacije iz grada Shanghai uzvratni posjet Opatiji te istaknuo zadovoljstvo potpisivanjem pisma namjere između dvije turističke zajednice kojim se turističke agencije potiču na zajedničku promociju turističkih resursa i proizvoda.

Predsjednik TZ Shanghai Jin Song Yang zahvalio je domaćinima i iskazao zadovoljstvo što je danas potpisano pismo namjere naglasivši pri tom kako su poveznice gradova Shangai i Opatija jako velike s obzirom da su oba grada začetnici razvoja turizma u svojim državama. Istaknuo je kako postoje brojne mogućnosti za suradnju te kako vjeruje da je ovo tek početak brojnih zajedničkih projekata.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Posjet TZ Shanghai i potpisiva

Kineska delegacija boravi u Opatiji tri dana s ciljem upoznavanja Opatije i hrvatskog tržišta te istraživanja mogućnosti suradnje kineskih i hrvatskih partnera.

Kineski turisti prošle su godine u Opatiji ostvarili 13.375 turističkih dolazaka i 16.117 noćenja što je povećanje od 41% u odnosu na 2014. godinu i čak 11 puta više noćenja u odnosu na 2011. godinu. U Hrvatskoj su kineski gosti 2015. godine ostvarili 88.000 dolazaka (44% više) i 130.000 noćenja (46% više).

Shanghai je grad od 24 milijuna stanovnika, smješten na obali mora u području delte rijeke Jangce, svjetska metropola za poslovna putovanja, kongrese, odmor, zabavu i shopping koju rijeka Huangpu dijeli u dva dijela: Puksi i Pudong. Dvije međunarodne zračne luke, Pudong i Hongqiao, imaju avionske veze s 256 gradova diljem svijeta, a s ostalim kineskim gradovima Šangaj je povezan najmodernijim vlakovima (uključujući maglev vlak između zračne luke Pudong i gradske stanice metroa Longyang Road). Mreža od 14 linija metroa planira se proširiti na 21 liniju do 2020. godine Grad ima 255 hotela s više od 100.000 kreveta i nudi raznoliku gastronomiju inspiriranu utjecajima iz cijelog svijeta. Shangai godišnje posjeti 200.000.000 kineskih gostiju i 8.000.000 stranih gostiju.

Foto Luigi Opatija, Grad Opatija, Posjet TZ Shanghai i potpisiva

U gradu Shanghai se mogu posjetiti povijesne znamenitosti (Bund) ili prisustvovati kongresima s nekoliko tisuća sudionika u modernim izložbenim centrima. Također se održavaju i velika sportska događanja, poput F1 kineski Grand Prix. Vizurom grada dominiraju impresivne visoke zgrade: Shanghai Tower, World Financial Center, Jin Mao Tower, Oriental TV Tower. Od ove godine posjetiteljima se nudi i «šangajski Disneyland».

Razne tematske ture upoznat će posjetitelje s kulturom (muzeji, vrtovi), urbanim središtem grada, starim kineskim dinastijama i modernom umjetnošću, a doživljaj zaokružuju vrhunska kulturna događanja i koncerti.

Fotogaleriju s potpisivanja pisma namjere pogledajte na ovom linku

Nikola Cvjetović / PodUčkun.net
Foto: David K. / Foto Luigi

error: Content is protected !!